Италианският професор Джовани Реза, който е директор на отдела по инфекционни болести Istituto Superiore di Sanità и член на технико-научния комитет в Италия заяви, че няма да подкрепи скорошно връщане на футбола. Това стана на поредната конференция свързана с пандемията от коронавирус в Италия.

"Футболът е контактен спорт, следователно включва рискове при предаване. Чувам, че има предложение за почти ежедневни тестове на играчите, но за мен това е само хипотеза. Все още научно-техническия комитет не се е изразил по този въпрос, но ако трябваше да дам собствено становище няма да подкрепя едно такова нещо. Политиците обаче ще вземат крайното решение", каза проф. Реза, цитиран от Газета дело Спорт.

В същото време коментар на думите му дойде от един от собствениците на футболни клубове в Италия. Президентът на Торино и собственик на големия спортен ежедневник Урбано Кайро подкрепи думите на професор Реза. "Той е прав. Възобновяването на първенството в края на май и дори началото на юни е невъзможно. Днес говори човек на науката и той каза нещо, което аз говоря от известно време, просто защото съм запознат с числата. В настоящата ситуация не мисля, че може да се играе футбол след месец и половина. Това го казвам със съжаление. Не трябва да забравяте, че освен Торино притежавам и Газета дело спорт и следователно бих имал интерес футболът да се възобнови, но това не изглежда логично", каза Кайро.

Ще има ли смяна на стадионите за Европейското?

Европейските клубни турнири се доиграват през август?

Българин е най-добрият изпълнител на дузпи в историята на руския елит

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS