Италианският министър на спорта: Спрете Серия А

Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора призова местното първенствто да бъде прекъснато докато трае епидемията от коронавирус. Той говори пред медиите преди началото на мача Парма - СПАЛ, който бе отложен с час и половина заради неяснотата с болестта.

Без наряди за италиански рефери в ШЛ и ЛЕ заради коронавируса

Винченцо Спадафора заяви, че споделя мнението на президента на асоциацията на професионалните футболисти в Италия Дамиано Томази, който преди дни призова първенството да бъде прекъснато докато не отмине епидемията.

"Споделям мнението на президента на асоциацията на играчите Дамиано Томази, че първенството трябва да бъде прекъснато. В момента няма смисъл да рискуваме здравето на играчите, съдиите, треньорите и феновете, които се събират заедно да гледат мачовете. Други федерации, доста мъдро, решиха да спрат първенствата си. Мисля, че е време президента на нашата федерация Габриеле Гравина да вземе мерки преди да имаме заразен футболист", каза министърът на спорта.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още