Ивайло Дражев предложи А група с 20 отбора и нападна Венци Стефанов

dsport.bg

Един от кандидатите за президент на БФС Ивайло Дражев бе гост в „Студио Дерби“, където коментира редица въпроси свързани с българския футбол. Освен това той отговори и на Венци Стефанов, който не спира с изказванията си в последно време, атакувайки всички останали кандидати за поста на Борислав Михайлов.

Димитър Бербатов пусна нов сайт, представи програмата си за управление

"Венци Стефанов отново се натиска да не го изхвърлят от Изпълкома. По време на неговото управление Славия стана нарицателно за уговорени мачове, циркове и ганьовщината в българския футбол. Аз съм опозиция още от времето на Вуцов, когато започнаха залаганията и кражбата на млади футболисти от по-малките отбори. Продуктът "футбол" в България отдавна не е това, което трябва да бъде. На последния Конгрес казах на Венци Стефанов да избягва да коментира по-умни, по-интелигентни и по-образовани хора от него. Той е част от статуквото на БФС и е нарицателно за "ганьовщина" в българския футбол“, каза Дражев.

Той сподели, че според него футболът го няма от 2004 година, когато за последно България се класира на голям форум. „Управляващите, които дойдоха тогава, направиха така, че унищожиха футбола в България. И двата бургаски отбора дълго време бяха в "А" група, но администрацията на БФС реши да регистрира паралелен клуб, тъй като аз бях тяхна опозиция. Това очевидно не им се хареса и започнаха мръсните игри срещу мен. Така, както се случва и по време на конгреса.“, заяви още бившият шеф на футболен клуб.

„531 са клубовете в списъка, качен на сайта на БФС. Поне 130-140 от тях нямат реална дейност - не е тайна. Досега не съм бил допускан на реален конгрес. Допуснаха ме за две минути, но тогава вече всичко беше нагласено", заяви Ивайло Дражев.

Бизнесменът сподели мотивите си да се кандидатира за президент на футболния съюз и заяви, че БФС се управлява незаконно вече 16 години. "Хубаво е да има конкуренция. Аз съм последният човек, който иска да бъде президент на БФС, но имам стари сметки за уреждане. Обединението трябва да се случи между футболните клубове и да спрат неправомерните действия на администрацията. Вече 16 години БФС се управлява незаконно, тъй като Уставът не отговаря на изискванията за дружество с нестопанска цел. Първото нещо, което трябва да се направи на Общото събрание, е да се промени Уставът. В Изпълнителния комитет не трябва да има нито един собственик на клуб. В България проблемът никога не е бил терените. Когато създадеш условия и дисциплина в децата, тогава ще говорим за напредък. Клубовете трябва да бъдат регистрирани като дружества с нестопанска цел, за да не бъдат зависими от администрацията, както е в момента", каза кандидатът за президент на БФС.

"Форматът на първенството трябва да бъде сменен - трябва да има повече отбори в А група (20). Трябва да има две "Б" групи, трябва да има и "Г" групи. Задължително ограничение на чужденците в отборите - максимум до трима. Българският футбол не е спечелил от някой чужденец, дори напротив - пречат на младите футболисти да се развиват.“, каза още Дражев.

Димитър Бербатов: Още я караме на ядене, пиене и нищо за футбола, чакаме правилата за Конгреса

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ