Българският треньор на Ягелония Ивайло Петев седи мирно и кротко в Полша и спазва всички инструкции. Той говори за Дарик радио и dsport от град Бялисток, където е в момента. Той разказа как хората там приемат случващото се с пандемията.

- Г-н Петев, може би едно от малкото интервюта, в които ще говорим по-малко. Намирате се в Полша. И да искате няма как да се приберете в България, нали така?
- Няколко дни пълна изолация и спазваме инструкцията на доктори и всички, които са в тази материя. От 4 дни никой не тренира. Нашият отбор 2 седмици е под карантина, да няма допир. Всичко е изолирано. Всеки си стои у дома.

- Опитват ли се правят някакви физически упражения у тях?
- Всеки един от играчите има програма. Надявам се, че всеки ще обърне внимание върху това. Но всичко е при домашни условия.

- Как се прави програма за домашни условия. Какво могат да пратя играчите освен коремни праси и лицеви опори?
- Има гири и други упражнение. Предполагам, че някъде излизат да бягат, може би в парковете. Но не трябва да имат допир с хора.

- Как реагираха в Полша на пандемията?
- Те са дисциплинара нация. Спазват се всички инструкции като цяло. Не издържах и аз - 4 дни не бях излизал. Излязох да се разходя. Много малко хора има по улиците. Пред банките и магазините чакат хора. Пускат се по един или двама души на влязат. Седят на два метра един от друг на опашката.

- Ходят ли с маски хората?
- Не всички хора ходят с маски. Най-хубавото е, че в нашия град няма никой заразен. Но има над 100 човека заразени в страната.

- Следите ли новините в България. Можете ли да направите сравнение?
- Наблюдавам какво се случва в България. Като апел мога да кажа, че трябва да сме малко по-дисциплинирани. Трябва да се спазват нещата, които се говорят по медиите. 

- Всичко ли затвори в Полша?
- Работят само аптеки и банки. Границите са затворени от 3 дни. Дори мисля, че в големите градове, ще има ограничения да се влиза или излиза от тях.

- Какво отражение ще даде това на футбола?
- Не знам колко ще продължи, но при всички случаи ще даде голямо отражение?

- Мислите ли, че има шанс първенствата да не завършат?
- Да, голям!

- На какъв етап е шампионът в Полша?
- 4 мача има редовен сезон и 7 мача плейофи. Ще има яснота около 2-3 април какво ще става.

- Говорите ли със собственика на клуба. От гледна точка на бизнеса какво може да стане?
- Говорим и то всеки ден, но никой не знае колко време ще продължи това нещо. Ще има загуби за клубовете. Но всичко е до кога ще продължи това нещо.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS