Иван Горанов: Единственият ни вариант е да бъдем задружни, заедно сме силни!

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Вторият капитан на Левски Иван Горанов бе първият играч на "сините", който говори след бурните събития по високите етажи на клуба. Защитникът сподели пред Дарик радио и dsport.bg как върви подготовката и отразява ли се случващото върху играчите на Петър Хубчев:

- Лагератът преминава отлично и всички тренираме с настроение и желание. Правим доста здрави тренировки, което е важно за този етап на подготовката.

Предполагам, че е плюс фактът, че това не ви е първи лагер с този треньорски щаб?

- Плюс е, защото сме свикнали на изискванията и натоварванията, които треньорите искат да направим. Ние изпълняваме каквото кажат.

Резултатите са без значение в контролите, но може би се отразяват на самочувствието. Взехте два мача как виждаш нещата от тази гледна точка?

- Истината е, че резултатът в контролния мач не е толкова важен, но със сигурност е хубаво да побеждаваш. Така трупаш самочувствие, а то е доста важно.

Едната победа беше и над силен отбор като Рапид Виена...

- Хубаво е, че победихме, но се видя, че има още да работим. Има доста неща, които трябва да подобрим до началото на първенството.

Ако кажеш, че не ви интересува това, което се случва с шефовете ви, според мен ще излъжеш. Как приемате тази ситуация?

- Ние го приемаме като сме задружни целият отбор. Нашата работа е на терена. Абстрахираме се от тия неща. Ние сме професионални футболисти и гледаме да даваме най-доброто на терена и да радваме нашите привърженици.

Смея да твърдя, че от години Левски не е бил толкова стегнат като организация. Споделяш ли това мнение?

- Споделям това мнение. Организационното ни ниво е доста добро.

Плаши ли те неяснотата около клуба?

- Пак ще кажа, че моята работа е на терена. Трябва да дам възможно най-доброто на което съм способен и да се развивам в този аспект. Това дали ме плаши или не, не може да ми окаже никакво влияние.

Очакваш ли хората да застанат зад вас още по-плътно сега?

- Любовта към Левски винаги е правила хората задружни. Това е единственият вариант. Всички да бъдем заедно. Надявам се с подновяването на първенството да имаме много поводи за положителни емоции и победи. Това е най-важното.

Първенството започва "на първа". Това допълнителна мотивация ли е или няма значение?

- До началото на първенството трябва да бъдем максимално подготвени тактически и физически, за да можем да започнем с победа, което е много важно да ни вдъхне нужното самочувствие. Със сигурност точно тези мачове са най-хубавите. Надявам се на перфектно начало.

Ще ви стигне ли времето да сте готови физически и тактически?

- Вече положихме някаква основа. Близо сме до състоянието, което трябва да бъдем. Трябва да работим всеки ден доста сериозно и здраво.

Бяха взети трима нови - Деян Лозев, Симеон Славчев и Спирингс. Смяташ ли, че с тях нивото ще се покачи?

- Смятам, че ще се покачи, но то зависи от тях. Имат малко време да се адаптират, за да свикнат с начина на игра на отбора и да привикнат с тактиката, която се изисква. Вярвам, че ще помогнат на отбора и ще го направят по-добър.

Двама от тях са българи. Българската група се увеличава, ако има някакво значение това.

- Хубаво е, че се взимат и българи. Със Славчев съм играл и в националния отбор. Сериозно момче е. Тренира здраво и вярвам, че ще помогне на отбора.

Твоят добър приятел Костов вече е в добро състояние. Смяташ ли, че ще може да даде това, което се очаква от играч на неговата позиция - голове?

- Аз вярвам в него. Той вече наистина е в добро състояние след тежката контузия, която го мъчеше. Вярвам, че головата серия ще започне отново при него.

Основата един отбор да е силен е колективът. Има ли го в Левски?

- Определено колективът е най-важното звено в нашия отбор. Да бъдем заедно на терена е да се бием като един.

Как успяхте да го изградите и ролята на Хубчев и екипа му ли е най-важна за това?

- Със сигурност и те имат роля, но колективът си става отвътре. Не можеш да го направиш на сила, но просто така се получи и се радвам за това.

Искаш ли да кажеш нещо на феновете, защото те във вас са вперили поглед сега?

- Искам да им кажа, че заедно сме силни. Нека се подкрепяме и само Левски!
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук