Иван Петков: Имаме голям потенциал, съсредоточени сме върху Златната лига

dsport.bg

Треньорът на женския ни национален отбор Иван Петков обяви след убедителната победа над Словакия с 3:0 гейма, че съставът има голям потенциал за развитие, но има и много какво да се желае.

България преодоля с лекота съпротивата на Словакия в Пловдив

„Някои състезатели трябва да наваксат физически, с други трябва да търсим игрови ритъм. Но това е работата на моя екип – да реагира и да планира нещата според проблемите на всяко едно от момичета. Всеки мач дава принос за разиграване на различни варианти и сработването на отбора“, каза селекционерът.

Иван Петков заяви, че отборът е показал спокойствие срещу Словакия, но е нормално да има и колебания с оглед на факта, че тимът играе за първи път в този състав от много време.

„В момента можем да си го позволим. Показваме спокойствие по време на мачовете. Ако сте очаквали да бием на 15 точки, както във втория гейм, това е трудно, тъй като се губи емоцията. Започват и ротациите. Имаме широка група от момичета, всяко от които може да започне или завърши мача. Може би отборът на Словакия - един прекрасен състав, не беше достатъчен дразнител. Ние търсихме да дърпаме в резултата след първото подаване от сервис. Трябва да работим за блок. Там имаме потенциал, който да развием. С течение на времето и с работа ще се случат нещата“, каза Петков.

Той обяви, че към момента работата му е съсредоточена върху представянето ни в Златната лига.

„До Европейското първенство има много време, за да реализираме идеите си. Към момента сме съсредоточени върху това, което предстои на Златната лига“, каза Петков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още