Иван Петков прави лагер за националките и други волейболистки при първа възможност

Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени и треньор на Марица Пловдив Иван Петков заяви, че след утихването на пандемията от коронавирус иска да направи лагер със състезателките на представителния ни тим, както и с други волейболистки. В Интервю за Дарик радио и dsport той допълни, че е доста притеснен за доброто представяне на отбора догодина заради пандемията. 

Иван Петков: Използваме по най-рационалния начин ситуацията

Петков допълни, че в Марица ще има входящии трансфери, след като част от водещите състезателкки се договриха да играят в други тимове.Той коментира и информациите, че пловдивчани искат да играят в първенството на Турция, за да повишат класата си.

"С нетърпение чакаме момента, в който ще започнем да тренираме. Неприятно е как завърши първенството и отмяната на календара на националния отбор. Това време го използвахме за почивка и да свършим теоретична работа. Не беше приятен начина, по който станахме шампиони. Не можахме да усетим тръпката от титлата. Състезателките поддържаха контакт с кондиционния треньор. Всяка от тях е достатъчно добър професионалист, за да знае как да поддържа форма. Чакаме решение, когато колективните спортове в зала ще се завърнат. Имаме желание да направим лагер и евентуално турнир с отборите, които участват в квалификациите. Всичко зависи от ситуацията по света. Ще съберем момичетата. Искаме да съберем група, която започне да тренира - не само от националния отбор. Притеснява ме, че изпускаме едно лято. Искахме да дадем шанс и на нови момичета да работят с националния отбор. Дано с един такъв лагер да заличим неприятностите, които ни се случиха".

Със сигурност ще има входящи трансфери. Някои от водещите ни състезателки подписаха нови договори. Бях изненадам, че излезе информацията, че Марица иска да играе в Турция. Това го коментираме отдавна. Това не може да се крие дълго време. Аз не знам за подобно нещо. Президентът на клуба трябва да каже докъде са стигнали преговорите. Няма да е прецедент, ако играем в друго първенство. Искаме да играем повече такива мачове и участието в една лига с близките ни държави ще бъде добро за клуба", обясни той.

Чуйте цялото интервю на Иван Петков в аудиото
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още