Ивет Лалова: За мен беше важно да вляза като лидер в полуфинала

dsport.bg

Ивет Лалова коментира победата си в нейната квалификационна серия на Световното по лека атлетика в Доха. Позитивна и усмихната, тя сподели, че първото място за нея е важно с цел влизане като лидер в полуфинала утре. Как се отрязяват климатичните условия в столицата на Катар на топспринтьорката ни, чуйте от интервюто й за българските журналисти в Доха.

Ивет Лалова с лекота на полуфинал на 200 метра

"Нищо че е първо бягане, вълнувах се доста, имаше доста напрежение. Трябваше да чакаме повече отвсякога, докато стигнем до това Световно първенство."

"Сега започва истинската битка. Иска ми се да кажа, че ще е по-лесно, но сега започва по-трудното."

"Помогна ми много, защото идвайки тук мислех, че съм видяла достатъчно, имам много опит, видяла съм какво ли не като климатични условия. Но това, което срещнах тук, не сме го виждали никъде. На първата тренировка се почувствах много зле, когато открих, че има закрита зала започнах да загрявам само там. И смятам, че това е много добър вариант."

Относно самото състезание и значението на първото място, Ивет сподели: "Беше важно, защото двете спринтьорки, които бяха до мен, не са случайни. Камбунджи само за една хилядна вчера не успя да влезе във финала на 100. Важно беше. Влизат първите три, но победителката влиза като лидерка в един от полуфиналите, така че за мен това беше важно."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още