Бившият изпълнителен директор на Левски - Ивайло Ивков, отговори на официална позиция на "сините", която гласеше, че няма неплатени задължения към Ивков, който претендира за три неполучени заплати и заяви, че „сините“ може да не получат лиценз за следващия сезон.

Ивков обяви пред колегите от „БТВ“, че ако той е прав, то последствията за Левски може да са пагубни.

"Запознах се със съдържанието на декларацията. Случаят е много прост. Клубът твърди, че няма просрочени задължения към мен, а аз съм на обратното становище - има просрочени три възнаграждения. Една от двете страни е права, другата се е объркала и греши. Това предстои да се разбере. Ще решат компетентните органи. Не, няма да се обръщаме към съда", увери Ивков в интервюто си пред „БТВ“.

"Който съм сезирал - лицензионната комисия към БФС. Заставам зад всяка своя дума. Аз бях готов - и това е документирано с разговор, да се откажа от всякакво обезщетение. В периода 2 май - 26 юни се проведоха два разговора. Предложих на главния юрист консулт да опростя задълженията и да подпишем споразумение, за да няма спекулации. Знам, че омразата към мен от тези хора, които се наричат ръководство на клуба, е огромна. Има и защо. Вторият разговор беше с един от членовете на Управителния съвет - между него и мой колега, оторизиран от мен“, каза още той.

„Тогава аз направих тези предложения и това е ясно на всички хора, които участваха в тези разговори. След това за мен не беше оставена друга възможност. Не заслужавам това отношение от страна на клуба. И стигаме дотук“, коментира Ивков.

На въпрос дали е застрашен лиценза на Левски, бившият изпълнителен директор на „сините“ заяви: „Аз много добре зная какви могат да бъдат последствията. Да не забравяме, че преди да съм изпълнителен директор на Левски, аз съм адвокат от кариерата с 30 годишен стаж, 19 от тези години бях арбитър на най-високо ниво - в апелативната комисия на УЕФА. Имам самочувствието, че познавам тази материя. Безгрешни хора обаче няма! Възможно е аз да греша“.

„Срещу мен има екип от корпоративни юристи, предполагам. Тогава какво ще стане? Потърсил съм едни свои права, оказва се, че ги нямам и всичко е наред за Левски. Ако се окаже, че аз не греша и съм прав, последиците за клуба биха могли да са пагубни. Аз нямам печеливш изход от тази ситуация“, коментира още Ивков.

„Няма да съм щастлив и в двете ситуации. Това е любимият ми клуб. Но не мога да загърбя честта и достойнството си", категоричен е Ивков.

"Няма да завеждам дело. Арбитражните органи на БФС и ако се наложи - тези на УЕФА, ще трябва да се произнесат до края на май", завърши адвокатът.

Левски отрече, че ще има проблеми с лиценза заради Ивков

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS