Иво Андреевски: Някак естествено ще трябва да променим футбола в България

dsport.bg

Спортният директор на Царско село Иво Андреевски даде интервю в деня на своя рожден ден.

„Благодаря за пожелания за празника, но някак си така се получи, че не е време за празнуване. Наближава и Цветница, и Великден, но не сме настроени на празнична вълна. Искрено се надявам скоро нещата да се нормализират, защото вече започнахме да свикваме с тази ситуация“ – заяви той.

„Нещата в отбора са спокойни след като се разделихме с треньора Никола Спасов. Може би факта, че не сме в игрови ритъм, в сезон повлия на това, всичко да мине спокойно и цивилизовано. Не искаме да избързваме с назначаването на нов треньор, пък и той какво точно да тренира в момента, като няма занимания? Зависи много и от това, какво решение ще се вземе за довършване на настоящия шампионат. Ако нещата се проточат и в крайна сметка се прецени и реши да се доизиграят само двата мача от редовния сезон, то и аз мога да ги изкарам, няма защо да се бърза толкова с назначаването на нов треньор. Има време, спокойно се оглеждаме, сондираме имена, скоро ще започнем да преговаряме с набелязаните. Част от чужденците все още са в България, някои си заминаха, но мисля че няма да има проблем да се върнат навреме, за да стартират подготовка. Колкото до самата подготовка – какво да кажа, трябват поне три седмици и пак не е съвсем сигурно, тъй като никога не сме имали подобен казус. То реално така излиза, че зимната подготовка беше напълно ненужна. Там се правиха планове, кондиционните треньори изчисляваха кога и как да бъде върховата форма, накрая всичко се срина. Жалко!“ - продължи Андреевски.

„Позицията на нашия отбор Царско село дали да се изиграят само мачовете от редовния сезон или всички по програма зависи просто от това, колко още ще продължи карантината. А никой не може да каже към този момент. Попаднахме в истински абсурдна ситуация. Нямаме пример от миналото, който можем да използваме. И какво ще бъде после, след това. Животът постепенно ще се нормализира, но ние няма как да говорим само за футбол. Нещото са навързани – футбол, икономика, социален живот. Няма как едното да се възстанови по-бързо от другото, тъй като те са свързани помежду си“.

Спортният директор на отбора говори и по повод появилата се теза, да бъде променен формата на първенството за следващия сезон и той да бъде в познатата доскоро схема от 16 отбора. „По принцип сме „за“ варианта с 16 отбора, той е по-икономически издържан. А всички трябва да се съобразяват с това оттук насетне. Това са няколко кръга по-малко и съответно по-малко разходи за отборите. Всеки мач в България, хайде почти всеки е на загуба, освен ако не дойдат поне 5-6 хиляди зрители. Но и тогава не е сигурно. Пък и вече се появиха информации за затруднения при няколко отбора във Втора лига, може и да не продължат. Чува се дори за тимове в елита. Така че някак си принудително май ще променим формата. И тук държа да отбележа, че Царско село няма към този момент никакви финансови затруднения. Съвсем коректно играчите се съгласиха да си намалят драстично възнагражденията, имаме солиден финансов благодетел, така че проблеми в това естество няма“ – завърши Иво Андреевски.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ