Иво Ивков: Левски ще привлече трима-четирима футболисти (ВИДЕО)

dsport.bg

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков гостува в студио Дерби, където коментира ситуациата в Левски от поемането на ръководния пост в клуба. Той говори и за плановете на „сините“ за развитието на отбора и клуба в бъдеще.

Той заяви, че категорично си е заслужвало да се завърне в Левски: „Да, заслужваше си. Това не е жертва, а мисия. Не съм се и колебал дали да се върна в Левски, за да премисля нещата и да видя положението. То беше и продължава да бъде много тежко. Сега е моментът за още по-усилена работа, докато си почиват героите, за да подготвим нещата така, че тези успехи да дадат стабилност във финансова и организационна стабилност. Да, минаваха ми мисли дали аз ще съм човекът, който ще подпише молба за неплатежоспособност в клуба. Празниците свършиха. Само за тези моменти през тези 7 месеца, пълните стадиони, това, което виждам в очите на обикновените хора, възможността да работя със Станимир Стоилов – всички тези неща са безценни“.

Относно погасяването на дълговете на клуба, Ивков бе категоричен: „В следващите дни и това ще стане. В момента се разглеждат молбите и в УЕФА. Считам, че клубът ще получи лиценз на база подадените документи. Официално не е налице, но вече го очакваме, работата в това отношение е свършена. Всички лиценционни задължения са обслужени. Сега настъпва падежа за едни 14-15 хиляди задължения. За тези 7 месеца с екипа ми свършихме много къртовска работа и тя свърши работа. Имаме отбор, който през втория полусезон бе най-добрият в България. Както Мъри така и аз, смятаме, че направихме по-рязък скок в представянето си. Влязохме в Европа през парадния ход, печелейки в един невероятен откъм публика спектакъл Купата след толкова дълго чакане. Картинката е коренно различна. Ние трябва да мислим за цялостно стабилизиране на клуба, да планираме и надграждане.“

„Не, не ги изплащаме редовно падежите. Имаме споразумение до декември, за което имаме спорове. Имаме документ от НАП за удостоверяване на лиценза на клуба. Аз заварих нередовно обслужване. Това е опорка на хора, които не обичат клуба. През последните години Левски ползва малкото от предишни собственици. В момента ние не сме изряден платец, но задълженията са намалели. Освен това, държавата даде толеранс и подходи с разбиране, защото вижда какво се случва в Левски. Показваме на бизнеса колко могъщ инструмент сме и вече има желаещи рекламодатели. Повечето големи клубове в света имат многократно по-големи задължения от нас. Важното е как се обслужват тези задължения. Логиката е да дадеш на задължения глътка въздух, за да си го погаси, а не да го убиеш“, допълни той за задълженията към НАП.

Ивков заяви и че в клуба са настъпили някои структурни промени: „Личният състав в клуба намаля. Много хора, които не си знаят задачите, няма да се толерира тяхната работа. Преди клубът не е съществувал на пазарен принцип, защото е бил дотиран от собственика. Тук е ролята на „Левски и левскарите“, с който да привличаме средства на пазарен принцип. В клуба са направени структурни промени. Разделихме се с 10-15 души. Направихме така, че по наше време или след нас да се случват нещата, които заварихме в клуба, които бяха пагубни на пръв поглед. Трябва работа и умения. Признавам, че премълчавам някои истини, но от мен не се очаква да казвам всичко в детайли, което се случва в клуба. Доверието не е веднъж завинаги и за мен това е ясно. При мен обикновено нещата идваха, когато бяха оплескани. Преди клубът се обслужваше от моята кантора и от тази на собственика. Сега клубът се обслужва само от един юрист-консулт. Ще се назначават само качествмени хора, отдадени на мисията „Левски“. Предстоят още някои незначителни промени. В Левски никой не трябва да се успокоява. Не трябва да повтаряме грешките от последните трансфери преди в клуба. Тези неща зависят и от това, кой е начело на клуба. Имаме пълно разбирателство с г-н Стоилов. Той понякога следи по-стриктно и от мен финансовата дисциплина“.

Той отхвърли всяка възможност сдружението „Левски на левскарите“ да бъде узурпирано от някого с користни цели: „Нямам такива опасения, защото познавам от самото начало работата по този проект. Задено с генералния спонсор, това участие на феновете помогна най-много на Левски. Това даваше упора както на мен, така и на Мъри. Кампанията „Левски е вечен“ донесе много приходи на клуба, която помогна за погасяване на някои финансови задължения. Можехме много повече да развием маркетингово клуба. Ние не използваме както трябва приложението. Ще изисквам много от колегите в тези ресори. Всеки фен, когато плати вноса си в „Левски на левскарите“, трябва да има глас при това, накъде да върви клубът“.

„Да чертаем апокалипсис, вместо да подкрепим проекта, е глупаво. Хората и така си купуват членски карти, купуват от магазина. Има предвидени механизми всички членове на сдружението дори да не бъдат на срещата, да могат да изразят мнението си“, каза още той за сдружението.

По въпроса с кандидат инвеститорите, Ивков заяви: „Има раздвижване, но аз пряко нямах възможност да се занимавам с това, да предлагаме бизнес на нашите партньори. Клубът може още повече да се развие и това ще е една от задачите ми за в бъдеще – да се възползваме от резултатите на терена и любовта на публиката. Има интерес, дойдоха и пратеници на съответната компания. Дойдоха на мача за Купата, разгледаха стадиона. Те трябва паралелно с „Левски на левскарите“ да влязат в клуба. До момента обаче няма реални преговори с тази компания“.

„Нещата със стадиона не са стигнали доникъде. Там трябва стратегически инвеститор. Ние трбява задължително да изградим козирката, за да не загубим това, което имаме. Това е било една калпава работа в големи мащаби. Относно държавата – заявили сме нашите приоритети. Не мога да се похваля, че имаме нито положителни, нито отрицателни индикации на нашите стремежи. В момента клубът не може да финансира козирка на Сектор „А“. Сега може да разширим клубния магазин, защото се пука по шевовете. Юли ще пуснем новите екипи и вярвам, че ще има изключителен интерес. Другите проекти, дори да има интерес, трябва да водим преговори с месеци“, изрази съжалението си изпълнителният директор на „сините“ относно стадиона.

„Държавата трябва да помогне задължително на Левски и на останалите клубове. На някои вече помогна, но е срамно, че още не е помогнала на Левски. Това, че е имало други собственици преди, не го броя като помощ от държавата“, категоричен бе той.

Относно Здравко Димитров и Димитър Костадинов, Ивков разкри: „Ако няма добри оферти, ще останат в Левски. Ние подаръци повече няма да правим. В случая ние трябва да покажем ясна позиция и нулева толерантност, за да дадем пример на младите момчета. Няма как да поемем по друг път, докато клубът е под ръководството на Станимир Стоилов“.

„Футболистите не са стока, имат големи цели, тренират с изключителен треньор. Трябва да се взема предвид тяхното мнение, възможностите им, цената им. На други, на които виждаме, че трудно можем да разчитаме дългосрочно, също трябва да направим анализ. Станимир Стоилов решава с кого да се раздели и кого да вземе“, каза още той.

Въпросът с втория отбор на Левски също бе засегнат, като Ивков каза: „Все още предложенията са глас в пустиня. Най-вероятно няма в началото на новия сезон, няма готовност да започне и затова ще остане в обозримото бъдеще. Треньор на отбора ще бъде Елин Топузаков. Не, че ние не искаме, просто още няма готовност. Подготовката на първия отбор ще бъде тук в България. Тя ще бъде по-специфична. Ще бъде в Боровец. След нея се надяваме да имаме още по-боеспособен и класен отбор“.

„С Мъри си говорихме, че около 3-4 футболисти ще привлечем евентуално. Ще привличаме само такива, които той е проучил и имат качества и манталитет за сегашния Левски. Двама вече са факт, друг ще бъде факт, когато го видите с мен и синята фланелка. Желанието на треньора е да има още двама“, съобщи той относно новите футболисти в клуба.

„За мен в момента темата с телевизионните права не е била приоритет. Тя обаче трябва да е такъв. Левски спонсорира цялата ни група, защото интересът към него е най-голям. Не съм оптимист в това отношение, че ще успеем скоро. Имаме накъде да развием сайта и каналите ни. С оглед потенциала на клуба, няма да спрем да го развиваме. Ще изискам от маркетинг специалистите, от хората от Левски Тв още работа, но за момента те са най-добрите в България. Ще подобряваме и приложението, ако трябва да има нещо платено, но да има нещо ново, което да им е интересно. Трябва да можем да отговорим на очакванията на хората“, каза Ивков относно телевизионните права и каналите за връзка с хората на клуба.

Хосе Кордоба вкара дузпа при успех на Панама над Франция (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ