Иво Ивков: Положението в Левски е критично, но под контрол (ВИДЕО)

dsport.bg

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори пред медиите за финансовото състояние на клуба. След встъпването си в длъжност Ивков обеща периодично да дава брифинги, на които да се отчита за свършеното в клуба. 

"Пресконференцията беше свикана с оглед моето обещание, че периодично ще се отчитаме за свършеното през даден период. 
Предполагам има интерес към правните казуси, кредиторите. Правим периодични плащания към НАП. Очаква се рестарт, на надявам се, последната такава дарителска кампания, от която средствата да отиват за погасяване на вноските към НАП. Положението е абсолютно критично и ще продължава да бъде такова, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички, коства ни много усилия. Помощта на Палмс Бет я слагам наравно с тази на нашите привърженици. В разговори сме непрекъснато с потенциални партньори. Предстои най-тежката Коледа в клуба откъм финансово естество. Около 2 милиона и 200 хиляди ни трябват, за да преодолеем този първоначален шок. Поне половината от сумата, която споменах трябва да набавим до Нова година.

Хубчев и екипът му не са направили никакви отстъпки, получават над 800 хиляди от Левски

Освен лошото имаше и добри неща. Подновихме договорите с нашите юноши - Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев и Асен Митков. Както и с Билал Бари. Не сме променяли условията нагоре, което рядко се случва. Да не забравям първия, с когото подновихме - Андриан Краев. Не е тайна вече излезе - сключените трансфери с Ноа Сонко и Цунами. Това е тактиката към този момент - свободни трансфери и прилични заплати на качествени чужденци. Те са гледани от хора, на които имам доверие - Наско Сираков и Мъри Стоилов. В полезрението ни е още един чужденец. Целта е да се направим сплав между нашите юноши и класни чужденци", каза изпълнителният директор на Левски. 

"Отпадат 6 дела на Левски за обща стойност над 210 000 лева дължими суми. Благодарение на господин Майез Мустафа, на когото се дължат суми за играчи като Мапуку, Мехди Бурабия. Дължат се две месечни заплати, които ще направим всичко възможно да се покрият, но без да подценяваме задълженията си към външни кредитори. Това касае 10-има бивши футболисти наши. Колкото е и да е трудно, нещата са под контрол. Не действаме само на пожар. Мислим и стратегия за бъдеще как да се увеличава приходната част. Изключително съм доволен от това, че има хора от силния ни партньор Палмс бет в ръководството на клуба. Така те се уверяват, че в клуба няма никакви течове и съмнителни сделки. На ниво дисциплинарно производство сме по едно загубено дело, за да отиде и да е неизискуемо до края на годината, то е за около 60 000 евро", разкри Ивков. 

" Ще пътуваме из цялата страна и кампанията ще започне от родния град на Станимир Стоилов - Хасково. Другият ни извор на средства е Палмс бет - хората преизпълняват задълженията си по договор. Голямо внимание и един от приоритети ни са дългосрочните проекти. Стартирахме един честен, открит и нелек диалог с нашите фенове, а именно всички организирани групи, бяха поканени техни представители. 

Мобилният магазин ще бъде установяван на централно място в съответния град и ще има среща във фен магазините на клубовете, а след това в големи зали ще се водят беседи, където основно място ще заема обсъждането на проекта "Левски на левскарите". Започваме от Хасково, а след това на 5 декември гостуваме на Кюстендил. След събитието в Хасково ще отидем в Кърджали един час преди двубоя с Арда. След това организираме подобно събитие в Сливен, след което мобилният ни магазин ще бъде до сектора за гости в Стара Загора. Вече имаме организация за 18-и във Варна. Там има изключително силна организация, която хората направиха сами", добави Ивков. 

"Лагерът е едно от не малките разходни пера. Ще бъде осигурен. Без лагер няма как да очакваме качествено подобрение на класата, повдигане на класата от чисто спортно-технически аспект. Най-важното е - и хората искат да си видят отбора непримирим с класа. Ние не успяхме да удовлетворим напълно исканията на Стоилов, но той ни разбира. Анталия трябва да я осигурим и ще осигурим този лагер, защото иначе няма да може да разчитаме на подготвен отбор през следващия сезон.  Футболистите са нашият най-голям капитал. Лагерът ще бъде осигурен, въпреки трудностите. 

След разговорите ми със Станимир Стоилов, ако успеем да привлечем още един футболист, който е в полезрението му, селекцията ще може да се счита за приключила и си даваме възможност за още един играч по изключение. Програмата минимум ще бъде изпълнена.

Казах, че имам виждане как ще изкараме половината на дължимата сума. Аз включвам плащане на всички текущи вземания. Ще водим преговори и се надявам на разбиране. Трябва да разсрочим тези задължения. На клуба просто му трябва глътка въздух. Сигурен съм, че нещата ще се нормализират. Ще се борим. Периодът е критичен. Имаме и план „Б“, но не ми се говори за него.

Имаме над 20 хиляди закупени членски карти, което е прелюдия към новия проект. Има много въпроси, които трябва да се изяснят. Дали те ще бъдат постоянни през следващите години. Какъв ще бъде размерът на членството. Проектът не е от днес за утре. Това е чарът. В крайна сметка той сам по себе си като проект е изключително важен и клубът дава подкрепата. Започваме нещо, което не е правено", каза още Иво Ивков. 

Знаем колко е тежка ситуацията, имаме поглед какво трябва да стане, имаме поглед, ако трябва да реализираме план „Б“. Положението е изключително критично. Имаме два варианта – да направим всичко възможно и клубът да се стабилизира или да не се случи това. До момента имаме провал само в едно споразумение. Казах кое е – с предишните ни треньори. И въпреки това е разсрочен, защото иначе означаваше внезапна смърт за клуба. Знаем какво се дължи, знаем какви са ни приходоизточниците. При проявено разбиране мисля, че ще се справим", добави изпълнителният директор на Левски. 

"Станимир Стоилов разчита на Георги Миланов като основна фигура. Нека видим какво е неговото състояние. При всички положения ще се погрижим за него. Голям удар е контузията му. Има време. Договорът му изтича лятото. Мисля, че ще остане футболист на Левски, но крайното решение е на Стоилов", разкри той. 

"Станимир Стоилов си има договор и не работи без пари. Не е взел пари и не е единствен. Дължим две заплати, бяха четири. Програмата ни минимум е да поддържаме това ниво до края на годината, а до края на сезона да изчистим тези задължения. 
Имаме спешни плащания навън към кредитори, защото от тях зависи лиценза ни. Станимир Стоилов ни е най-малкият проблем, а хората тук проявяват разбиране. 

Стоилов поставя изисквания за екипа си и футболистите си. Ние правим всичко възможно, а той го вижда всеки ден. Ще поддържаме едно добро ниво. Не е достатъчно. Разбира се, че хората трябва да получават заплатите си. Не мога да ви кажа, че ще изчистим всичко до Нова година. Най-вероятно няма, но се движим добре", добави Ивков. 

Левски приключва селекцията си с още един чужденец

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ