Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков потвърди за интереса от страна на „Юнайтед Груп“. Собствениците на Саутхемптън са изпратили писмо до „Георги Аспарухов“, в което за изразили интереса си в придобиването на акциите на „сините“. В същото време Ивков подчерта, че преговорите ще продължат поне до Нова година и Левски няма никакво намерение да спира с проекта „Левски на левскарите“.

„Има интерес на нови инвеститори. Има интерес от страна на „Юнайтед Груп“. Аз ги потърсих, защото нашият главен инвеститор изнемогва. Пристигна писмо в клуба, с което тази компания изпратиха свои представители. Те бяха в клуба преди финала за купата. Имат принципен интерес и изпратиха писмо с намерение придобиване собственост на клуба. Не сме се договаряли за заплати още. Търсим светло бъдеще за клуба. Искаме да продължим „Левски на левскарите“. Това за интереса и преговорите ще продължи поне до нова година. Всички, които извадихме клуба от калта, ще се съберем, за да обсъдим този въпрос, заедно с членовете на „Левски на левскарите“. Левски трябва да се гордее, че има интерес от компания, собственик на клуб от Висшата лига, собственик на огромни предприятия у нас. Какво ще се случи, предстои да видим. Към момента има писмо с намерение, но нищо друго“, заяви Иво Ивков по темата.

„Това, че преговаряме, не значи, че Наско е хукнал да прехвърля акциите на някого. „Левски на левскарите“ първи ще разберат. Това сдружение бе създадено, за да помага на клуба и то го направи. Аз ще се съобразявам с мнението им. Те направиха нещо голямо. Има какви ли не кампании, а хората не са бездънна яма. Сдружението ще пълзи, но ще стигне върховете. Говореше се членовете да станат 20 000 хиляди и собствеността на акциите да се прехвърли. Те са магнит за много инвеститори, които като виждат, че Левски е толкова подкрепян, те се стремят към клуба. Няма конфликт на интереси, че се свързваме със структури като Юнайтед Груп. Мисля, че заедно с „Левски на левскарите“ ще са идеална подкрепа за клуба. Тези хора искат да помогнат на клуба и ако станат толкова много, че погасят задълженията към НАП, защо не се помисли и те да станат собственици на клуба. Има интерес и от още две компании, които също проявяват интерес. „Левски на левскарите“ също ще знаят, хората, които не искат да се записват в сдружението, както и тези хора с членските карти“, добави изпълнителният директор на Левски.

„Едно от задълженията на компанията „Юнайтед Груп“ ще бъде нов, модерен стадион, но и без тях, ние трябва да се стремим към това. И НАП, и стадиона. Ние до нова година трябва да покрием задълженията по споразумението. След това най-важното нещо е нов стадион. След това ще се изстреляме на други висини“, каза още той. 

Преговорите между Левски и собственика на Саутхемптън са подновени

В понеделник става ясно за травмата на Попето

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS