Избраха проект за многофункционална спортна зала в Стара Загора

dsport.bg

Архитектурно студио АТЕК-ВД – София спечели конкурса за идеен проект за бъдещата многофункционална спортна зала на Стара Загора в парк Артилерийски. Днес журито с председател проф. Иван Марков – ректор на Университет по архитектура, строителство и геодезия обяви публично резултатите от конкурса. Общо 13 проекта се състезаваха за образа на бъдещата "Арена Стара Загора", като трябваше да се съобразят с прогнозната стойност от 20 млн. лв. без ДДС и да предложат устройствена концепция и архитектурно и инженерно решение за зала с капацитет 5200 седящи места и околното пространство. Най-много точки събра АТЕК-ВД, а управителят на фирматапроф. Валери Иванов обясни, че основното им предимство е, че са представили анализи, които доказват и икономическата и социална целесъобразност на проекта.

Спечелилият колектив има сериозен опит зад гърба си включително с проектирането на залата в Шумен и на новия терминал на летището в руския град Казан.

Cгpaдaтa щe oбeдинявa фyнĸции нa cпopтнo cъopъжeниe c ĸaпaцитeт 5200 ceдящи мecтa, ĸoнцepтнa зaлa и бизнec зoнa c ĸoнфepeнтeн блoĸ, xpaнeнe и paзвлeчeния и peĸpeaция.

Бъдещата "Арена Стара Загора" разполага с всичко необходимо да приюти големи спортни събития.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ