Изкуството да си голям

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Левски успя да се докосне до един от най-големите в Турция. Галатасарай и "сините" бяха съседи за няколко часа. Мащабът за съжаление е различен. Единият пазар е много по-голям от другия.

Над всички в Галатасарай е треньорът. Така трябва да бъде. В случая обаче говорим за изключително мастита фигура, като Фатих Терим. Императора има 17 трофея, а над всичко са 8-те титли и Купата на УЕФА. Осанката на Терим впечатлява. Макар и нисък той стъпва императорски. И това е напълно логично. Успял е да осребри успехите от най-великата игра. Твърди се, че е едно от най-големите рекламни лица в Турция, а там пазарът често полудява. Твърди се, че е милионер, а статутът му в Галатасарай е убийствен. И въпреки това Терим ни демонстрира отношение само в рамките на няколко часа.

След вечерята, за която в хотела на Левски се носеха легенди, Терим и свитата му излязоха във фоайето. Видяха част от служителите в Левски и се насочиха към тях. Последваха поздрави и пожелания за успех. Минути по-рано пред ресторанта се беше подредил местен юношески тим, който чакаше среща със своите идоли. Щабът на Галатасарай "командирова" трима от чужденците да обърнат внимание на децата. След това получиха автографи върху фланелки и ръкавици. За десерт от заведението излезе Императора и позира за обща снимка. После обърна внимание на треньора от академията и се оттегли в страни с неизбежните десет души от обкръжението си, начело с вицепрезидента на клуба и деликатно седящите встрани охранители.

Очевидно Фатих Терим е от хората, които знаят как седят нещата в огромния бизнес, който наричаме футбол.

Добър пример и за нашите грандове. Още по-ярък урок има от миналия сезон в местната Суперлига. Тогава Галатасарай изоставал в класирането с 11 точки. Един журналист попитал точно в този етап от сезона следния въпрос: "Приключи ли първенството?" Отговорът е силен: "Първенството приключва, когато кажа аз!"

За справка - шампион на Турция става Галатасарай...

Не е лесно да си голям, но не е трудно да се учиш от успелите.

Хубчев се срещна с Императора Фатих Терим (Снимки)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още