Излъчват мачове от Премиършип безплатно в YouTube?

dsport.bg

Някои от мачовете в Премиършип след подновяването на първенството могат да бъдат излъчени на живо безплатно в YouTube. Това предложение се обсъжда в момента от всички замесени страни в телевизионните права на Острова.

До края на първенството трябва да се изиграят 92 мача, а поради факта, че по трибуните зрители няма да има, то идеята е всеки един от тях да бъде излъчен под някаква форма.

Правата за излъчване на Острова се държат от големите спортни телевизии Sky Sports и BT Sport, но в излъчването на футболния седемседмичен маратон може да се включи и най-популярната мултимедийна платформа.

По въпросния план повечето двубои ще се излъчат по двете телевизии. Amazon също ще излъчи няколко двубоя, а тъй като мачове няма да има по безплатните телевизии BBC и ITV, то именно YouTube се смята за възможната опция за „двубои за всички“.

За платформата това няма да бъде нещо ново, след като и до момента е излъчвала на живо спортни събития.

Не се уточнява, дали въпросните безплатни мачове в YouTube ще бъдат предавани в целия свят или ще бъдат ограничени само до Великобритания.

Планът на Премиършип продължава да бъде подновяването да стартира на 12 юни като все пак има и резервен план с начало седмица по-късно.

Шефът на ФА: Предстоят ни огромни промени във футболната екосистема

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук