Изненада за дамите – турнир по тенис в София само за тях

dsport.bg

Навръх 8 март Интерактив тенис носи изненада на дамите – вече е отворено записването за първия за годината изцяло женски турнир за любителките Ladies Night, който по традиция се провежда през март.

Арена на двубоите в женската надпревара ще бъде комплексът на тенис клуб „Раковски-Бомел 9“, който е до самия стадион „Раковски“ в квартал „Иван Вазов“ и разполагат с пет отлично подготвени кортове на клей, които през зимата са на закрито и съответно на топло.

Началото на турнира ще бъде на 21 март, а в края на месеца вече ще бъде известна и първата шампионка за годината. В надпреварата могат да се включат състезателки на всяко ниво като традиционно сред тях има и много начинаещи, за които това е първи досег с играта на точки в конкурентна среда. В първите кръгове те получават и съпернички на сходно на тяхното ниво, което гарантира интересни мачове.

Форматът на Ladies Night е идентичен с този на Вечерните турнири на ITL. Двубоите се провеждат във вечерно време с начало от 20 или от 21 часа. Всяка участничка има възможност да отбележи до два неудобни за игра дни.

Самите мачове се играят в два сета до 4 гейма с мини тайбрек при 3-3. При равенство в сетовете се играе шампионски тайбрек до 10 точки за определяне на победителя, който се класира за следващия кръг.

Записването е на сайта interactive-tennis.com и продължава до 18 март като схемата е за 24 тенисистки, а почти половината места вече са заети.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още