Изпълкомът обявява дата за Конгрес след седмица, ще обсъжда и проект за формата на първенството

Веско Вълчев Веско Вълчев

Датата за провеждането на конгреса на БФС ще стане известна точно след седмица - на 25 юни. За тогава е насрочено заседание на Изпълкома на футболната ни централа, а една от точките е свързана с обявяването на дата и място за провеждане на Конгрес.

На сбирката ще бъдат засегнати още два много важни въпроса. Първият е свързан с формата на първенството за сезон 2020/2021. Очаква се това да е последния сезон, който се провежда в настоящия формат, а от сезон 2021/2022 той може да бъде променен като се чуват слухове както за увеличаване на отборите, така и за намаляване.

Евентуалната промяна обаче би касаела следващия сезон в частта на изпадащи и влизащи отбори от втора лига. Именно това може да бъде обект на обсъждане на 25 юни.

Другата важна точка са разглеждане офертите за телевизионни за следващите сезони считано от сезон 2021/2022 до 2025/2026.

Важно решение на БФС: При равен брой точки важат само преките резултати от редовния сезон

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ