Извънредни мерки срещу COVID-19 във Висшата лига

dsport.bg

Клубовете от Висшата лига ще въведат извънредни мерки по-малко от три седмици преди началото на новия сезон заради тревожната вълна от случаи на коронавирус след лятната ваканция.

Британското издание „Dailymail“ съобщава, че от тази сутрин Висшата лига е посъветвала клубовете да наложат по-строги мерки срещу COVID-19, за да се ограничи покачването на заразените от началото на сезона.

Новината беше съобщена на отборите през последните 48 часа. Новите строги правила са подобни на ограниченията, които съпътстваха проекта „Рестарт“, когато футболът се завърна след първата карантина, която настъпи през март 2020 г.

Новите ограничения изискват от медицинския персонал на всеки отбор да бъде оборудван с  лични предпазни средства, когато е в контакт с играчите, като се въвежда и 15-минутно ограничение за лечение.

Редица клубове от Висшата лига, включително Арсенал и Лестър, бяха засегнати от случаи на вируса от началото на предсезонната подготовка, след като играчите и служителите се завърнаха от лятната си почивка.

Затова Висшата лига действа бързо, за да гарантира, че проблемът няма да ескалира още повече - сценарий, който може да застраши началото на новия сезон.

Някои клубове обаче посрещнаха новината с известно разочарование, тъй като смятат, че новите ограничения ще провалят подготовката за предстоящия сезон.

Само ваксинирани ще могат да гледат на живо мачовете от Висшата лига

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още