Как Хофенхайм изпусна Ерлинг Холанд заради 3000 евро

Истерията около младия норвежки нападател Ерлинг Холанд със сигурност дразни ръководството на един отбор, което преди няколко години не пожела да наруши собствените си правила и го изпусна с лека ръка. Става въпрос за германския Хофенхайм, който през 2016 година можеше да има Холанд в състава си почти без пари.

Тогавашният шеф на скаутите в Хофенхайм Майкъл Муцел, сега спортен директор на Хамбургер, кани Холанд на едноседмични проби в академията на клуба. Нападателят показва качества и е одобрен. Проблемът обаче идва на следващ етап, когато двете страни преговарят за заплатите. Ръководството на клуба е определило правила, че максималната заплата на младеж идващ от група Б е 2000 евро на месец. Концепцията на клуба е да не се нарушава структурата на заплатите в академията дори за топ таланти, а Холанд иска 5000 евро месечно възнаграждение. В крайна сметка до сделка не се стига.

Така футболистът се мести от Брине в Мьолде, а останалата част от историята вече е известна. След една година в Ред Бул Залцбург голмайсторът премина в Борусия Дортмунд за 20 млн. евро, като започна да бележи от първия си мач на терена.

Топ 10 най-изгодни освобождаващи клаузи

Шведската машина за голове в Ла Лига

Футболистът, за когото Лудогорец може да съжалява

Убиха майка му, но не и желанието да успее във футбола
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още