Давид де Хеа ще стане свободен агент на 1 юли и ще напусне Манчестър Юнайтед, след голямата промяна, която се случи преди 15 дни и "червените дяволи" се отказаха от намерението си да задържат испанския вратар в редиците си.

В изявленията Ерик Тен Хаг изглеждаше оптимист, че Де Хеа ще подпише нов договор, а испанският вратар показа желанието си да остане, като прие предложението на ръководството, въпреки че това означаваше намаление на заплатата с повече от 50% в сравнение с това, което печели в момента.

Де Хеа дори се похвали на съотборниците си, че остава, подписвайки сделката, но остана шокиран, когато директорите на клуба решиха да не правят същото.

Вместо да подпише, Манчестър Юнайтед се върна с нова оферта, с още по-голямо намаление на заплатата от това, което двете страни вече се бяха договорили.

Испанският вратар, разочарован от подобно отношение на шефовете, реши да напусне, без изобщо да обсъжда нови условия за оставането си. В тази насока "червените дяволи" от петнадесет дни усилено търсят нов вратар, като начело в списъка с желания е Андре Онана от Интер, оценен на 50 милиона евро.

Аз съм бивш играч на Ман Юнайтед и не използвам масло от десетилетия заради Гари Невил

Манчестър Юнайтед показа новите екипи

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS