Серина Уилямс е един от най-великите спортисти в историята. Нейното състояние се оценява на повече от 260 млн. долара, идващи най-вече от спечелените от нея 94 млн. долара от наградни фондове, както и от стотиците милиони от рекламни договори, информира Darik Business Review.

През годините тя е рекламирала компании, като Nike, Beats by Dre, Gatorade, JPMorgan Chase, Tempur-Pedic, Aston Martin, Audemars Piguet, Intel и Wilson, пише Insider.

Серина все още заема второто място сред най-добре печелещите спортисти от женски пол, въпреки че наскоро се отказа от спорта.

В последните 12 месеца тя е увеличила банковите си сметки с 45.9 млн. долара. Само 1 млн. долара от тях са от наградни фондове.

По думите й, тя никога не се е мотивирала от парите и никога не е мислила за чековете, а за играта. През 2017 г. тя разказва, че се е опитала да депозира първия си чек за милион на драйв тру гише на банка.

Серина има собствена марка дрехи в партньорство с HSN, а от 2017 г. е в Борда на директорите на SurveyMonkey.

Nike отбележи дългогодишното си партньорство с Уилямс, като кръсти една от сградите си на нейно име.

Това не е всичко. Серина Уилямс е инвестирала в повече от 60 стартъп-а чрез своята компания Serena Ventures. Заедно със своя партньор Алисън Стилман са набрали 111 млн. долара за вложенията си.

От лятото на 2015 г. Уилямс се среща с Алексис Оханян. Той е един от основателите на социалната медийна патформа Reddit. Продава своя дял на Condé Nast за 10 млн. долара само година по-късно – през 2006 г. По това време той е на 23-годишна възраст.

Сделката за Reddit дава на Оханян повече пари, отколкото майка му и баща му печелят през целия си живот.

Той се присъединява към компанията отново през 2014 г. като председател на Борда на директорите, но напуска през 2020 г. Сайтът днес е на трета позиция сред най-посещаваните портали в САЩ, а оценката му е над 10 млрд. долара.

Оханян основава компанията за дялови инвестиции Initialized Capital, чрез която управлява повече от 700 млн. долара. През юни 2020 г. напуска, за да основе по-късно нов фонд за дялови инвестиции – 776.

Състоянието му днес се оценява на около 70 млн. долара, което означава, че двамата със Серина разполагат с 330 млн. долара.

Двамата се запознават през 2015 г. в луксозния хотел Rome Cavalieri, където се намира и единственият ресторант в Рим с три звезди Мишлен.

Двамата организират своята първа среща в Париж месец по-късно, където Онахян отива да наблюдава изявите на Серина по време на Откритото първенство на Франция. Той й предлага брак на 10 декември 2016 г.

Годежният пръстен, според медиите отвъд океана, е на стойност 2 млн. долара. По време на сватбената церемония Уилямс носи по себе си бижута за 3.3 млн. долара.

В началото на 2017 г. Серина разбира, че е бременна. В осмата седмица на бременността печели Откритото първенство на САЩ и 2.7 млн. долара.

Алексис Олимпия Оханян се ражда през септември 2017 г. Това е най-младият човек, сниман за корицата на списание Vogue – една на три месеца.

Оханян и Уилямс купуват дял от футболния отбор от Ел Ей Angel City и го прехвърят на дъщеря си.

От 2009 г. Серина и сестра й Винъс имат дял от отбора по американски футбол Маями Долфинс.

Серина и Алексис са едни от гостите на сватбената церемония на принц Хари и Мегън Маркъл.

В началото на своя съвместен живот двамата живеят в имение в Бевърли Хилс за 6.7 млн. долара.

Повечето от времето си семейството прекарва във Флорида. Там те разполагат с имение в Палм Бийч Гардънс. Те притежават имоти също и в Париж и Бел Еър.

Семейството  обича да пътува, като честа дестинация е Гърция.

През август миналата година Серина обяви, че се отказва от спорта, защото е на етап, в който трябва да избере между тениса и семейството.

Днес тя има доста ангажименти, най-вече за своята компания Serena Ventures. Фондът е вложил пари в 16 еднорога (бел. ред. дружества с оценка от над 1 млрд. долара). Сред тях са MasterClass, Tonal, Impossible Foods, Noom, and Esusu.

Уилямс разказва, че се влюбва в инвестициите, след като разбира, че само 2% от парите в индустрията са инвестирани от жени.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS