Самуил Донков е национален състезател по спортна стрелба. Той донесе на България златен медал от Европейското първенство в Болоня. Дисциплината, в която се състезава и взе отличието е 50м малокалибрен пистолет. За съжаление тя не е включена в този олимпийски цикъл.

На това първенство Донков остана 4-ти на смесена стрелба заедно с Мария Гроздева. Сега на родния спортист му предстои участие на Световна Купа.

По-интересно е обаче как той се готви за своите състезания.

Европейският шампион е служител на IKEA на пълен работен ден, като е на смени в компанията. Тренировъчният му процес протича във времето, когато той е свободен и не е на работа.

На въпрос защо не е на заплата към федерацията, личният му треньор Александър Луканов сподели, че няма достатъчно финансови средства.

Тези обстоятелства обаче не са пречка за развитието на Самуил Донков. Състезателят ни разкрива, че му е трудно да съчетава двете си дейности, но любовта към спортната стрелба е много по-голяма и надделява над всичко останало.

Какво още сподели Донков пред Dsport.bg за тренировките си и за чувството да вземеш златен медал от голям форум, чуйте в нашето аудио.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS