Какъв е правилният начин за залагане на спортни събития?

Основните пазари за залози на спортни мачове могат да включват: резултат (победа или равенство на единия отбор), общо (брой голове, отбелязани в мача), индивидуално общо (брой голове, отбелязани от всеки отбор поотделно), хендикап (разлика в головете, когато единият отбор печели, а другият не губи) и залог за двоен гол.

Когато избирате залог, трябва да обърнете специално внимание на коефициентите и статистиката.
Коефициентът е стойността, която се дава на прогнозата, и определя печалбата ви, ако сте прави.
Колкото по-висока е стойността на коефициента, толкова по-малка е вероятността това да се случи и обратно.

След като приключите с всички процеси по регистрация в онлайн казина на exclusivebg.com, е време да направите своите залози. Определете си бюджет, който ще ви даде по-добър контрол върху парите ви, ще ви позволи да определите граници и ще ви научи как да залагате отговорно. Ако сте готови, уверете се, че информацията е вярна, и готово: направете своя залог!

Положителна/отрицателна регресия въз основа на очакваните цели

Един от най-уникалните аспекти на спортните данни е използването на очаквани голове. Казано по-просто, това е очакваният брой голове, които даден отбор ще отбележи в даден мач, в зависимост от редица фактори (близост до вратата, ъгъл и т.н.).

Опитните играчи ще използват тези данни, за да разберат дали отборите се движат нагоре, надолу или в съответствие с техните основни данни за очакваните голове. На тази основа те могат да определят дали отборите могат да очакват положителна, отрицателна или неутрална регресия към средната стойност в бъдещите си мачове. Ето един пример за отбор, който надминава данните си за xG.

Предимства на стила на игра

Друга добра стратегия за определяне на хендикапите в отделните мачове е да се види дали един отбор ще има определено статистическо предимство в мача.

Например една популярна стратегия, която може да бъде използвана, е как отборите изпълняват стандартни положения и как се защитават в такива ситуации. Ако даден отбор има предимство в тази категория, може да му е по-лесно да създаде опасни шансове и да се разпише.

Друг показател, който обичам да използвам, за да ограничавам линията на парите и линията на головете, е как отборите се справят с натиска. Особено във Висшата лига някои отбори просто не могат да играят срещу отбори, чиито нападатели постоянно оказват натиск върху защитниците и полузащитниците с надеждата да им отнемат топката и да създадат възможност за гол.

Вземете Уотфорд миналия сезон. "Стършелите" завършиха на последно място във Висшата лига по отношение на процента на допуснатия натиск. В 10 мача срещу отбори от първата петица по натиск те отбелязаха 1-9-0 (WLD) и допуснаха 22 очаквани гола в тези 10 мача.

Друг стил на игрална стратегия, който може да се използва за общо залагане, е пряката скорост. Играчите могат да намерят тази статистика в сайта на Opta и тя може да им покаже колко бързо играят отборите. Докато някои отбори предпочитат да са по-методични в изграждането, други просто обичат да се движат. Това може да доведе до по-очаквани цели.

Конструктор за залози/множество игри от една и съща игра

Конструкторите за залози са едно от най-новите попълнения в спортните залози и през последните години се превърнаха в един от най-популярните начини за залагане на спорт. Тези залози, понякога наричани залози за един и същи мач, всъщност са сбор от резултатите на един мач, а не на няколко мача.

Тези залози очевидно са по-малко вероятни поради броя на резултатите, които трябва да се случат. Въпреки това те са идеални, ако познавате добре и двата отбора и искате да правите малки залози с по-високи коефициенти, които могат да се получат чрез комбиниране на няколко резултата, като например брой жълти картони, корнери и отбелязани голове, вместо да залагате на всеки един от тях.

Можете също така да включите данни за играча, които ще обясним по-долу, в моделите си за залагане. Реквизитите на играчите също се превръщат в популярна форма на залагане.

Залози с азиатски хендикап

Залозите с азиатски хендикап са залози, при които Вашият избор трябва да преодолее "хендикап", а уникалността на този залог се състои в това, че той елиминира възможността за равенство по отношение на залозите.

Букмейкърите дават на всеки отбор плюс или минус, за да обозначат неговия хендикап. Това може да бъде хендикап за цял гол (напр. +1 или -2) или хендикап за половин гол (+0,5 или -1,5).

Най-добре е да илюстрирате начина на работа с кратък пример.

Пълен хендикап
Ливърпул -1, Арсенал +2

Числата до всеки отбор се отнасят към резултата му в мача.

Ако заложите на Ливърпул, печелите, ако той спечели с два или повече гола. Губите при равенство или загуба. И ще получите залога си обратно, ако те спечелят с един гол разлика, който се нулира с -1, което прави резултата с хендикап равенство.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още