Какво ни показа Джо Диксън – реален проект или сбор от готови картинки?

Веско Вълчев Веско Вълчев

Кандидат-собственикът на Левски Джо Диксън разпространи по-рано днес видеоклип, в който показва как би изглеждал новия стадион „Георги Аспарухов“ и пространството около него. Видеото бе публикувано в Българска телеграфна агенция, където преди няколко дни бе публикувано и изказването на Диксън.

Джо Диксън показа новия „Георги Аспарухов“ (ВИДЕО)

Видеоклипът веднага набра популярност и коментарите в социалните мрежи заваляха лавинообразно.

Какво направи първо впечатление?

Естествено няма как да не направят впечатление палмите по улицата в началната визуализация на клипа. Това е нещото, което веднага събуди коментари в социалните мрежи. Друга малка подробност е, че автомобилите са визуализирани с ляво движение, но такова е в Англия и това вероятно е допустимо на база това, че Диксън идва от Великобритания.

Стадионът пък наподобява визията на "Парк де Пренс" в Париж.

По-интересната част обаче е свързана с визуализациите на пространствата около стадиона. За тях по всяка вероятност се използвани готови 3D проекти и визуализации, а не са изработени специално за идеите свързани с изграждането на МОЛ и стадион в София.

Най-сериозно впечатление прави основната сграда на МОЛ-а в клипа, за която очевидно е използван готов стар проект и то от преди 4 години. Не е трудно да се намери и първоизточника. Проектът е достъпен на платформа sketchup.com и е публикуван през 2017 година.

За него се твърди, че е проект на търговски център SM City Monumento в Колокан сити, Филипините. Разбира се има и описание и подробности за това какво трябва да представлява търговския център. Най-интересно обаче идва в края. Там авторът на проекта е написал: Това не е реален проект, а само за забавление. Моля, не крадете моите проекти или ме цитирайте, ако ще го използвате.

Левски изпраща договора на Джоузеф Диксън

Левски определя в началото на юли дата за Общо събрание

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още