Какво се случва със Sofia Open?

| Тенис, Спорт

Организаторите на тенис турнира Sofia Open публикуваха официално съобщение. То бе във връзка с факта, че заради пандемията с коронавирус вторият турнир от Големия шлем за годината "Ролан Гарос" бе преместен от 20 септември до 4 октомври, а това съвпада с датите на надпреварата в българската столица.

Ето какво написаха от организацията на турнира:
Уважаеми приятели на тениса,

Наясно сме със съобщението на Френската федерация по тенис относно пренасрочването на "Ролан Гарос" заради настоящата пандемия от коронавируса и очакваме АТР - ръководния орган на Тура, за становище по темата.

ATP разглежда това разместване, води дискусия с WTA, ITF и другите турнири от "Големия шлем", с които работи в тясно сътрудничество, и планира да излезе с официална позиция в близките дни.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още