С каквото и да се занимава Дейвид Бекъм, парите продължават да му „лепнат“, как успява?Популярният английски футболист Дейвид Бекъм, с покупката на футболния клуб Интер Маями, направи един от най-добрите договори в историята на спорта.
Когато през 2007 г. взе решението да подпише договор с ЛА Галакси, футболната общественост беше в пълен шок, а по-късно се оказа, че това е най-доброто решение, което е взел в кариерата си.

А именно, когато подписа договора с отбора от ЛА, той получи гаранция, че когато приключи кариерата си на футболист, ще може да стане собственик на клуб от всеки франчайз, срещу фиксирана цена от 25 милиона евро.

Играейки пет години в МЛС, той спечели 225 милиона, а след това през 2013 г. срещу "само" 25 милиона стана собственик на Интер Маями.

Американският инвеститор и популярен спортен инфлуенсър Джо Помпилиано посочва, че това е един от най-добрите ходове, когато става въпрос за спорт.

Стойността на клуба нараства от година на година, за да надхвърли един милиард долара десетилетие по-късно.

Според доклади на Sportica стойността на Интер Маями в началото на 2024 г. е била 1,02 милиарда долара.

Само три футболни клуба от САЩ, включително клубът от Флорида, успяха да прескочат тази магическа граница - ФК Лос Анджелис (1,15 милиарда), Атланта Юнайтед (1,05 милиарда) и ЛА Галакси (1 милиард).

Много експерти посочват, че Дейвид Бекъм е направил най-големия спортен бизнес, който светът някога е виждал.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS