Европейската шампионка за жени и за девойки Калина Бояджиева подкрепи състезателите в 15-то издание на турнира по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“.

Състезателката на клуб „Херея“ пропусна огромната възможност да спечели виза за Игрите в Париж, след като скъса кръстна връзка на коляното по време на турнира в Австрия и претърпя операция. 

„На мен ми е много приятно с децата. Мисля, че успявам поне малко да им помогна да играят още по -нахъсано и да ги мотивирам. На този етап с крака ми всичко върви добре. Все още не мога да тренирам. Трябва леко да започна да го натоварвам. Докторите казват, че е по- добре, по- бавно да станат нещата, да не се бърза, но аз искам да се възстановя по- възможно най - бързия начин. Сега в отбора има още едно момиче и се надявам да може тя да вдигне нивото. Надявам се момичетата и момчетата да се върнат поне с два медала. На олимпийската квалификация момичетата се представиха уникално и се надавам в Белград да покажат същата игра и да се завърнат с отличие“, сподели Калина Бояджиева.

127 медала – 32 златни, 33 сребърни и 52 бронзови спечелиха българските състезатели в първия ден на надпреварата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Турнирът бе с ранг Е2 за кадети и юноши и девойки. Организатор на събитието е ТК "Херея" със съдействието на Българска Федерация по Таекуондо.

В общото класиране в спаринг при кадети (E2), водач в класирането стана ТК "Сунг Ри Атлантик", а ТК "Гладиатор" и ТК "Херкулес" са на второ и трето място.

При юноши и девойки ( E2) първо място завоюва ТК "Турбо", следван от гръцките отбори "Аянтас" и "Паянияс Нерон".

В общото класиране при бейби, деца I и деца II лидери в класирането са домакините от ТК "Херея" на първо място.ТК "Феникс" зае второто място, а ТК "Нерон" е на трето.

Лидер в общото отборно класиране (Е2) e клуб "Гладиатор".

В дисциплина Пумсе в "клас А" първенец е ТК Форс 2004, следван от ТК Файр София и ТК С тийм. Отборът на Серевна Гърция е първи в класирането в „клас Б“. ТК С тийм са на второ, а Файр София на трето място.

В общото класиране водач е клуб "С тийм" с 935 точки, а ТК"Файр София" и отборът на Серевна Гърция остават след тях с 910 точки и за двата отбора.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS