Виктор Фонт, един от предварителните кандидати за нов президент на Барселона, публикува открито писмо до медиите, в които разкритикува остро клуба под ръководството на Жозеп Бартомеу.

Според него каталунският клуб е „икономически и морално банкрутирал“ и призова за две спешни стъпи – спирането на плановете за увеличение на „Камп Ноу“, както и за възможно най-скорошни избори за ново ръководство.

По-рано през миналата седмица шестима души от борда на Барселона, включително двамата вицепрезиденти, подадоха оставките си заради лошото управление на кризата в клуба, както и заради информациите че клубът е плащал на агенция за социални медии да създава негативен имидж на някои от своите футболисти. Освен това бе разкрито, че компанията е получила 980 хиляди евро за работа, която се оценява на 120-150 хиляди.

Нов трус в Барса, вътрешен одит разкри детайли около скандална сделка

Кризата в Барселона се задълбочава - шестима шефове подадоха оставки

„Трябва да започнем от нулата. Въпреки спортния успех в много дисциплини, липсата на прозрачност и жаждата да се генерират повече приходи от останалите, но да се харчи повече от останалите със сделки в последния момент за балансиране на счетоводните книги е неустойчив модел“, споделя Фонт.

Той заключва, че коронавирусът е причината да не иска незабавни избори, но изисква пълни данни за ситуацията от Бартомеу и очаква директорите да бъдат креативни и успешни, връщайки се към дните, в които играч на клуба бе великият Йохан Кройф.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS