Капитанът на Берое Тиаго Сейхас заяви, че в отбора са събрани момчета, които искат много да побеждават, имат глад за победа и искат да се развиват.

Ернан Банато влезе в контакт с мен, запозна ме с проекта. Той ме запозна с тази възможност да се завърна обратно да играя, защото имах известно време извън игра. Той ме убеди да подпиша с Берое. Аз приех офертата и всичко се получи.

Смяташ ли, че трансферът ти в Берое е крачка напред в кариерата ти?

Да, да, без никакво съмнение. Това е голяма крачка напред в моята кариера. Един голям проект. Вярвам, че е много позитивно за моята кариера да играя на такова ниво – първа дивизия. Аз съм много доволен.

Как преминава адаптацията ти в България?

Истината е, че с всички аржентинци в отбора не се чувствам толкова далече от дома. Ден след ден се чувствам по-добре. Говоря на моя език със съотборниците ми. Нямам никакъв проблем с адаптацията. Чувствам се добре от първия момент тук.

До колко си запознат с конкуренцията в българското първенство?

С всеки изминал мач се запознавам все по-добре с конкуренцията в българското първенство, това което представляват останалите отбори. Мисля, че шампионатът е доста конкурентен. Ако искаме да продължаваме да побеждаваме, трябва да работим

Какъв е ключът за доброто начало на сезона на Берое?

Работата, която вършим всеки ден, това, че не се отпускаме. В отбора сме момчета, които искаме много да побеждаваме, имаме глад за победи, искаме да се развиваме. Не се задоволяваме с минимума, а искаме винаги още малко повече да направим.

Как намираш качеството на отбора?

Мисля, че в отбора има качество. Разбира се, както всеки тим има какво да подобряваме. Имаме футболисти с много качества. Без никакво съмнение сме отбор, който разполага с качество и мисля, че сега играем добре.

Има ли добър колектив в съблекалнята?

Да! Имаме един много добър колектив, добра енергия. Всички много добре се интегрираме. Между всички има много добри отношения, не само между нас аржентинците, но и другите латиноамериканци, които са в отбора, както и с българските футболисти. В съблекалнята има много добър колектив.

Как се работи с треньор като Густаво Араголаса?

С него се работи добре. Той е много ефузивна личност. Той винаги иска повече, обича да работи. Истината е, че с всеки изминал ден се разбираме все по-добре и напредваме.

Какви цели си поставяте в съблекалнята?

Нямаме никакви цели, които да са ни поставяни. Играем мач за мач. Спокойни сме. Ако си поставяме цели, нещата стават по-сложни, а ние играем мач за мач. Целта е да израстваме като отбор и да ставаме все по-добри.

Какви са очакванията ти от предстоящите мачове срещу Лудогорец и ЦСКА?

Със сигурност мачовете ще са трудни. Това са отбори, участващи в европейските клубни турнири. Мисля, че мачовете идват в добър момент, за да придобием реална представа за нашето ниво. Това са мачове, които могат да ни вдигнат или да ни приземят в реалността. Мисля, че ще се получат два много добри мача. Ще видим къде се намираме реално.

Капитанската лента на Берое, тежи ли?

Да, тежка е капитанската лента, но на мен ми харесва. Знам какво е отговорността да бъда с капитанската лента. Радвам се, че треньорът ми има такова доверие. Капитанът е много важен за всеки отбор. Аз съм само на 22 години, един от най-младите съм в състава и за мен значи много да бъда с капитанската лента.

Как помагаш на по-младите от теб футболисти от академията на Берое, които се интегрират в първия отбор?

Опитвам да говоря с тях, да ги предразполагам по най-добрия начин, за да са спокойни и да знаят, че техният момент ще дойде. Да не се притесняват, ако нещо не дойде на момента и ако не играят толкова минути, колкото смятат, че заслужават. Това не трябва да ги притеснява, а трябва да продължават да работят и да се развиват, защото те са на по 17-18 години, а да играят в първа дивизия е много важно. Затова аз си говоря с тях и опитвам да им показвам нови неща, които аз не съм знаел. Истината е, че съм много щастлив да наблюдавам тяхното израстване ден след ден и как се подобряват.

Как оценяваш представянето на юношите на Берое до този момент от сезона?

Трябва да кажа, че свалям шапка на всички, от първия да последния. Техните старание и жертви се виждат. Те показват, че са щастливи да са тук и това се случва с всеки изминал мач.

Какви са твоите лични цели?

Искам да играя. Истината е, че имаше доста време, в което не бях играл и това беше основната ми цел, след като дойдох тук. След това се надявам, че мач след мач ще успяваме да постигаме целите си и ще си поставяме нови и ще видим какво ще се случи. Нямам някаква по-голяма цел, просто искам да израствам като футболист и човек, да се уча и да помагам на отбора.

Как се справяш с българския език? Знаеш ли вече някои думи на български?

Знам малко думи, като например „Добро утро, добър ден, Благодаря“. Важно е поне да мога да поздравявам хората. Това е важно за мен, дори да не мога да комуникирам и понякога да се шегуват с опитите ми.

Берое има нов нападател

Берое уреди контрола с Етър по време на паузата за националните отбори

ESPN: Нападателят на Берое Майк Севайос започва да изпъква в България

Собственикът на Берое: Нашият град… нашият клуб… нашите фенове

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS