Капитанът на Черно море Тича от протеста пред общината: Баскетболът е емблема за Варна

Имаме нужда от финансиране и подобряване на материалната база, каза треньорът Клечков 

Добри Атанасов Добри Атанасов

Още в 9:30 часа сутринта привърженици, родители, деца и състезатели на БК Черно море Тича се събраха пред общината на митинг протест, който е продиктуван от специалното отношение на Общински съвет Варна, в частност комисията „Младежки дейности и спорт“. Основната причина е отказът й да придвижи към финансовата комисия искането за парична помощ от общината за клуба.  
В края на миналата седмица на пресконференция президентът на клуба Георги Ганчев заяви, че  очакваните средства от общината биха покрили разходите на клуба до края на сезона и ще помогнат за началото на следващия. Според него сегашните спонсори на Черно море Тича са готови да увеличат средствата за издръжка за новия сезон с 30 процента, но с уговорката общината също да бъде ангажирана с клуба. Недофинансирането на клуба при всички случаи ще окаже влияние и върху останалите гарнитури на баскетболния клуб.  В Черно море Тича тренират около 300 деца.

Сред присъстващите на протеста беше целият мъжки отбор на клуба. Капитанът на Черно море Тича Веско Георгиев, който прекратява своята състезателна кариера след края на сезона, заяви:
„Няма сбогом на баскетнбола, има край на професионалния път. Със сигурност ще има баскетбол в моето бъдеще. Няма как да бъде другояче след почти 20 години професионален път и 30 от първите ми стъпки. Със сигурност няма как да изоставя играта толкова лесно". Той каза, че е признателен на много баскетболни специалисти през годините за изгражадането си като състезател.  Сред тях са Христо Борисов, Дарин Великов, Спас Натов, Петко Делев, Валентин Савчев, Милчо Колев и др.

"На общинските съветници, които гласуваха с „въздържал се”, ще има кажа, че това за мен е равносилно на „против”. Баскетболът е емблема за града. Затова не разбирам как може да гласуваш „въздържал се”. Или си „против”, или си „за”, добави още Георгиев.

„Искаме да покажем на общината, че този клуб, който е с големи традиции, има нужда от финансиране, подобряване на материалната база.  Не искаме нещо невероятно, а условия, в които да работим нормално и да има сигурност. Когато работиш с млади играчи, не може да е ден за ден, а трябва да мислиш поне за 2 години напред”, каза треньорът Дани Клечков.
Чуйте двете интервюта в приложените звукови файлове.   
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ