Капитаните на Барселона ще обсъждат намаляването на заплатите

Всички капитани на различните спортни отбори на Барселона ще се съберат, за дискутират предложението за намаляване на заплатите в месеците, в които действа пандемията с коронавирус. Очаква се на една маса да седнат капитанът на футболния тим Лионел Меси, женския отбор Вики Лосада, баскетболния капитан Томич, хандбалния Виктор Томас, Серхио Лозано, който е капитан на отбора по футзал и капитанът на хокейния тим Айтор Егурола.

Към момента предложението на ръководството на Барселона е намаляване на заплатите с равен процент на всички спортни клубове, които са под една шапка. Съществува вариант обаче мъжкия футбол да бъде разгледан отделно, тъй като най-големите заплати отиват в джоба на Меси и компания.

Бюджетът на Барселона за заплати за настоящия сезон бе 507 млн. евро, което е с 3% по-малко от предходната година. Хосе Мария Бартомеу трябва да опита да излезе от ситуацията с намаляващите приходи на клуба. Според бюджета Барселона трябваше да получи 374 млн. евро от търговски приходи, сума, която вече е невъзможна.

Ръководството на Барселона смята да спре да изплаща част от възнагражденията на спортистите, докато дейността е блокирана.

Меси дари милион в битката с COVID-19

Барселона ще тренира отново след месец
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още