"Карлович с големи гърди" или как треньор успокои тенисистка по време на мач

| Тенис

Треньорът на тенисистката Мисаки Дой Кристиан Захалка се забърка в сексистки скандал с указанията към своята възпитаничка по време на мача ѝ срещу Юлия Гьоргес в Люксембург.

"Знам, че е така сякаш играеш срещу Карлович с големи гърди", заяви специалистът към японката по време на паузата при 5:4 в първия сет в полза на германката.

Причината - мощните сервиси на Гьоргес, която бе сравнена от Захалка с високия 211 сантиметра Иво Карлович, който е рекордьор по асове в мъжкия тенис с 13309 в 725 мача.

"Няма да играе така през цялото време", опита се треньорът да успокои Дой. В крайна сметка обаче Гьоргес победи след 21 аса и 5:7, 6:1, 6:3.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още