Месец преди да навърши 76 години легендата на българския волейбол Димитър Каров бе отличен от Европейската волейболна конфедерация CEV за цялостен принос и дълголетие. Доста тежката си статуетка най-добрият разпределител през 60-те години, с над 500 мача за България, и бивш треньор на ЦСКА и първия ни тим, получи на галавечер в София. Заедно с него на сцената бяха отличени холандският треньор Бас ван де Гор, както и доскорошните звезди на Италия и Турция - Франческа Пичинини и Неслихан Демир.

След 20 години във Виена, а също в Италия, Русия и Унгария, елитът и ръководителите на волейбола на Стария континент се събраха за първи път в София на стилна церемония. Всички бяха възхитени от изпълнения на тъпанджии, но и други музикални модули.
Галата на CEV бе открита с песен от водещата и бивша националка на САЩ Нориша Кембъл. А след това кратък поздрав от президента на CEV Александър Боричич и на БфВолейбол Данчо Лазаров. Най- елегантни и ефирни с вечерните си рокли бяха Тина Граудина и Анастасия Кравченока, които получиха награда "Кралици на плажния волейбол".

Призове имаше и за двамата най-добри волейболисти на Европа тази година при мъжете и жените - Тияна Бошкович и Урош Ковачевич. За най-добър треньор на 2019 бе отличен Слободан Ковач, който изведе Сърбия до Евро титлата през септември. На финала на церемонията босът на CEV Александър Боричич връчи награда на президента на БФВ Данчо Лазаров за цялостен принос. Самият Лазаров пък отказа интервюта преди галата.

Тежка група за Марица във волейболната Шампионска лига

Теглят жребия за Шампионска лига у нас

Марица започна подготовката си с питка и добро настроение

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS