КАС потвърди присъда на афганистански футболен бос за сексуално насилие

dsport.bg

Спортният съд в Лозана отхвърли жалбата на бившия афганистански футболен бос Керамудин Карим, който е с доживотна забрана за участие по какъвто и да било начин във футбола заради сексуално насилие над футболистки.

Миналата година Карим бе признат за виновен за посегателство срещу няколко националки на Афганистан, а ФИФА наложи доживотна забрана за участие във футбола и глоба от 1 млн. швейцарски франка.

В решението си КАС изложи изключително тежки мотиви по повод наказанието на Карим. Там се казва, че докато множеството дела за подкупи и корупция са накърнили цялостта на футбола, Карим е "нарушил основните човешки права и е накърнил психическото и физическото достойноство и почтеноста на младите футболистки. С ужасяващите си действия той унищожи не само кариерата им, но и тежко повреди живота им. Керамудин Карим трябва да получи възможно най-тежката санкция съгласно Етичния кодекс на ФИФА - забрана до живот да се занимава с футбол и глоба в размер на 1 млн. швейцарски франка", се казва още в решението.
Карим бе обект на обвинение от страна на пет футболистки от Афганистан във връзка с актове на сексуално посегателство извършени между 2013 и 2018 година. Разследването установи, че той е виновен за това, че е злоупотребил със своето положение и е малтретирал сексуално различни жени в нарушение на Етичния кодеск са ФИФА.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ