КАС потвърди жалбата на Саласар срещу четиригодишната забрана

dsport.bg

Американецът Алберто Саласар, който е тренирал едни от най-добрите атлети на дълги разстояния, обжалва наложената му четиригодишна забрана за нарушение на допинг правилата, съобщи Спортният арбритражен съд (КАС).

Бившият треньор получи наказанието от Американската антидопингова агенция (ЮСАДА) на 30 септември за „организирането и подпомагането на забранен допингиран продукт“ като наставник на Найк Орегон Проджект (НОП) – лагер, създаден главно за развиването на издръжливост у американски атлети.

От КАС споделиха в свое изявление, че са регистрирали жалба от Саласар и ендокринолога Джефри Браун, който също работи в проекта и получи забрана за четири години. И двамата отрекоха обвиненията спрямо себе си.

„На този етап, изглежда, че изслушванията по тези два случая едва ли ще се проведат до март 2020“, заявиха от КАС. Найк, който впоследствие сложи край на програмата, каза преди, че ще подкрепи жалбата на Саласар. 

Саласар използвал атлетите като лабораторни мишки

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук