Официално вписаният като временно изпълняващ длъжността президент на БФС Михаил Касабов говори ексклузивно за Дарик и dsport. В последните часове стана ясно, че четирима негови колеги от Изпълкома Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков са подали жалби в Софийския градски съд срещу вписването му в Търговския регистър. На 27 ноември 2023 г. Борислав Михайлов подаде оставка, а изпълнителният директор на централата Борислав Попов обяви, че Михаил Касабов временно поема БФС.

„Странна ми е тази метаморфоза на колегите ми от 27 ноември до днес, но този петък на заседанието на Изпълкома ще ги попитам за мотивите им, за да мога да оправя грешките си, които според тях съм направил, и да получа отново тяхното доверие. Ще искам да коригирам това, от което те са недоволни, за да спечеля отново доверието, което те ми оказаха на 27 ноември. Тогава получих единодушна подкрепа, всички бяха твърдо за мен, а сега Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков искат моето невписване в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент на БФС“, заяви Касабов.

„Целта ми е да разбера какво ги е накарало да променят позицията си. Откакто четиримата ми колеги подадоха жалби в Софийския градски съд срещу моето вписване, съм разговарял само с Емил Костадинов днес и с него се разбрахме. С другите обаче не съм имал комуникация. Нещо повече, нито един от четиримата не ми беше казал предварително, че ще подаде жалба, което ме учудва. Вчера дори се видях с Емил Костадинов и с Румян Вълков и никой нищо не ми каза“, допълни временният президент на Футболния съюз.

„В петък ще искам мнението на всички и да ми обяснят причините. Потвърждавам, че ще има заседание на Изпълкова този петък, което е насрочено от Борислав Михайлов още преди седмица“, завърши Михаил Касабов.

Припомняме, че на 27 ноември 2023 г. Михайлов подаде оставка като президент на БФС и тогава беше обяснено от централата, че според устава временен президент трябва да бъде първият вицепрезидент на БФС, а именно Емил Костадинов. Той обаче е отказал. Заради това вторият вицепрезидент, в случая Михаил Касабов, наследи Борислав Михайлов до свикването на нов изборен Конгрес.

Въпреки жалбите, Търговският регистър вписа Касабов

Циркът е пълен: От БФС продължават да заливат съда с жалби

Екипът на Бербатов: Най-скептичните ни опасения се сбъдват

Петър Величков: БФС отново заблуждава с груби лъжи, планът им е ясен

БФС: Никъде няма изискване Михаил Касабов да бъде вписан в Търговския регистър

Емо Костадинов, шефът на аматьорите и Аргира с жалби в съда срещу вписването на Касабов

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS