Единсон Кавани в продължение на повече от десетилетие води битка на футболния терен с най-добрите защитници в света, но има тайно оръжие, което му помага да процъфти в Манчестър Юнайтед – той взима уроци по балет.

Уругвайският нападател е отбелязал 7 гола за „червените дяволи“ от началото на сезона. 34-годишният футболист има своето необичайно хоби, което му помага да увеличи своята мобилност и силата си.

Той се присъедини към Националния балет на Содре в Уругвай, след като беше освободен от ПСЖ през миналата година. Изтощителните съчетания осигуриха допълнителна сила и издържливост на нападателя, които му липсваха.

Най-добрият балетен физиотерапевт Люк Анет смята, че танцьорите са много по-здрави, отколкото футболистите и вярва, че успехът на Кавани отчасти се дължи на новата му страст.

„В балета има нужда не само да имаш сила на движение, но и прецизност на движението. Това е комбинация от силните мускули на движението и мускулите за стабилност. Когато стигнете до по-напреднали нива на балетни умения, се усъвършенствате относно скачането, завъртането, пируетите и контрола на тялото“, коментира Анет.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS