Гардът Кемба Уокър прекрати кариерата си. Той обяви решението си с пост в социалните мрежи. За последно той игра в Монако.

Уокър е 4-кратен участник в Мача на звездите в НБА. В 12-те си сезона в лигата той записва средно по 19.3 точки, 5.3 асистенции и 3.8 борби на мач. В НБА Кемба играе за отборите на Шарлът Хорнетс, Бостън Селтикс, Ню Йорк Никс и Далас Маверикс. Той е избран под номер 9 в драфта през 2011 г. от Шарлът (тогава Шарлът Бобкетс.)

Торонто Раптърс представи Александър Везенков

Ето какво написа Кемба Уокър:

"Искам да започна това с благодарност към Бог за всичко, което ми е дал. Баскетболът направи за мен повече, отколкото някога съм си представял, и съм изключително благодарен за невероятното пътуване, което имах.

Тук съм, за да споделя, че официално се оттеглям от баскетбола. Всичко това беше една мечта. Когато погледна назад, все още не мога да повярвам на нещата, които постигнах в кариерата си.

Знам, че нямаше да успея да стигна дотук без невероятната ми система за подкрепа около мен. Има толкова много хора, на които трябва да благодаря - на майка ми, баща ми и цялото ми семейство, на съотборниците ми, които се превърнаха в семейство, и на треньорите, които вярваха в мен и извадиха най-доброто от мен.

Баскетболът завинаги ще бъде част от живота ми, така че това не е сбогуване. Вълнувам се за това, което предстои".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS