Малко са футболистите, които могат да се похвалят със Световна титла още преди да са навършили 20 години, а още по-малко, че са имали сериозен принос за нея, какъвто е случая с Килиан Мбапе. След по-малко от два месеца той ще е свободен да преговаря с всеки един клуб, тъй като договорът му с ПСЖ изтича в края на сезона, но бъдещето му в клубния футбол е пряко свързано с това в националния отбор.

Към момента големият фаворит за подписа на талантливия футболист е Реал Мадрид, като едно от условията му, за да подпише с „лос бланкос“ ще бъде Реал да го пусне на Олимпийските игри в Париж през 2024, когато ще бъде на 25 години. Мбапе има огромното желание да представлява държавата си в родния си град и изглежда доста вероятно той да поиска в договора му с Реал Мадрид (или друг клуб, с който подпише), да бъде включена клауза, че няма да има пречки да участва на Олимпиадата. Причината е, че той искаше да участва и на Игрите в Токио, но от ПСЖ го спряха, а той няма желание този сценарий да се повтаря.

Олимпиадата в Париж ще се проведе в разгара на предсезонната подготовка и едва няколко дни след края на Европейското първенство в Германия. Франция няма златен медал по футбол на Олимпийски игри от далечната 1984, когато печелят в Лос Анджелис.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS