Кирил Десподов ще бъде студент в Националната спортна академия „Васил Левски“, похвалиха се от НСА. Футболист номер 1 на България посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи. Очаквано Десподов избра специалността „Футбол“ към факултет „Спорт“, с която се придобива професионална квалификация за треньор.                                               

„Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения“, сподели четирикратният носител на при за Най-добър футболист на България.

Кирил Десподов е капитан на националния отбор на България, а като нападател на гръцкия гранд ПАОК бе обявен за голмайстор за сезон 2023/24 на местното първенство.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS