Кирил Домусчиев: Фантасмагория е един отбор сам да продава ТВ правата си

| БГ футбол, efbet Лига

Собсвеникът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че е фантасмагория футболен клуб да продава сам телевизионните си права. Бизнесменът, чиято телевизия държи правата за родното първенство заяви, че отборите у нас трябва да са доволни от сумите, които получават, тъй като в съседните държави средствата, които се дават за футбол са много по-малко.

Както е известно мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се обяви против разпределението на телевизионните права, като дори обяви, че няма да допусне камери на "Герена", ако "сините" не получат по-сериозна сума от сега предвидената.

"Пандемията създава сериозни проблеми на бизнеса. Грандовете трябва да се стабилизират. Имахме среща с Наско Сираков, разменихме идеи за стабилизирането на Левски. Нямам претенции как ще се дели сумата от телевизионни права. Подкрепяме българския спорт със сумата, която влагаме. В другите, съседни държави, средствата са много по-скромни. Как ще си ги разпределят клубовете си е тяхна работа. Фантасмагория е един клуб да продава собствените си права", обясни Домусчиев. 
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още