Кирил Домусчиев: Най-рано след две седмици ще ме изпишат, това не е чума

dsport.bg

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев се включи от болницата в ефира на Нова. Той разказа за своето здравословно състояние, след като бе диагностициран с коронавирус. Домусчиев благодари на всички медици, които се грижат за болните от заразата, разкри с какви лекарства се лекува тя и призова всички българи да спазват карантинните мерки, наложени от властите.

Кирил Домусчиев е с коронавирус

В началото босът на Лудогорец сподели колко е сложна ситуацията с плъзналия вирус:

„Много е сложно с този вирус. В България няма доктор с практика с този вирус. Всички разчитат на опита си и на протоколите и изследвания в страни като Франция, Китай. Във всеки един случай се реагира“, заяви той.

Домусчиев разкри как се е заразил:

„Върнах се преди десет дни от Франция. Още там бях усетил лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина. В края на седмицата си пуснахме тест за коронавирус, който бе отрицателен. В неделя пак ни изследваха и се оказа, че имаме бронхопневмония и трябваше да ни хоспитализират. След като постъпих в болницата, дадох положителен тест за COVID-19. Mоята съпруга вече 4-5 ѝ взимат, всички са отрицателни. Сега съм изолиран в отделението, където бях настанен“.

„Благодаря на медиците, които показват професионализъм и полагат грижа, не се страхуват да лекуват болен от коронавирус, тъй като това е една паника. Смятам, че не е нормално доктор да се страхува да лекува коронавирус. Ние не сме чумави. Аз смятам, че по-рано от две седмици няма как да ме изпишат. След една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение. Евентуално да се направи нов скенер и да се види развитието на болестта и да се види как действат медикаментите, с които в момента разполагат“, смята той.

Кирил Домусчиев разкри за лекарство, което доказано помага за по-бързото възстановяване на пациентите, разболели се от коронавируса. Тъй като не може да се намери в България, той обеща да използва своите връзки във фармацевтичния бизнес и да се опита да го закупи от чужбина. Домусчиев смята да предостави лекарството на Националния оперативен щаб:

„Гледах много внимателно позицията на френските учени относно хлорохиновия фосват. Аз в момента също се третирам с него. Това е продукт, който се е доказал и в момента е номер едно във всички протоколи в Германия, Франция и Австрия за третиране на болни от коронавирус. За съжаление, в България изобщо не се внася. Това е продукт, който е срещу маларията. Във всичките държави, където аз търсих да купя за себе си, или е изчерпан, или е забранен да се изнася. За да го произведен, нашите власти трябва да се обърнат към фармацевтичните производители. Нашите заводи произвеждат ветеринарни продукти и няма как ние да реагираме, но според мен това е един доста стар продукт, над 60 години е това лекарство и е много добре познато. Надявам се, че колегите от хуманната фармация ще могат да реагират сравнително бързо. През това време считам, че правителството трябва да направи съответните контакти. Аз лично съм предприел една инициатива. С моите контакти с някои от големите фармацевтични компания се опитвам да ги убедя да ми продадат определено количество хлорохинов фосфат, който да даря на щаба, за да се третират всички хора, които се нуждаят“, обясни Домусиев.

„Препоръчвам на всички хора да не се паникьосват, това не е чума, но е една наистина много неприятна болест. Най-важното е всички да спазват всички забрани и да поддържат висока лична хигиена. Адмирации към властите, които взеха навременни мерки. Аз смятам, че ние се справяме сравнително добре спрямо много други държави по света. Искам да поздравя всички хора, които разбират сериозността на ситуацията и спазват всички указания. Големи благодарности към медицинските екипи, които денонощно се грижат за заболелите“.

„Благодаря на хората, които не спират да изпълняват своите ангажименти и поддържат икономиката ни жива. Всички хора на фронтовата линия заслужават адмирации. Имаме нужда и от електроенергия, телекомуникации, медии. Убеден съм, че българите ще се справим с това бедствие“, допълни собственикът на българския шампион.

Владислав Стоянов: Без паника, да следваме инструкциите на компетентните органи

Светослав Дяков:  Никой не е застрахован, за професионалистите такова спиране е лошо

Dsport призовава: Останете си вкъщи!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още