Футболното първенство стартира, първият кръг донесе любопитни резултати в efbet Лига, а вторият започна с очаквани победи за ЦСКА и ЦСКА 1948. Повечето отбори вече показаха своите нови екипи, които ще използват през настоящата година.

Първият кръг мина и под шапката на новата инициатива на БФС и БПФЛ, свързана със стандартите на УЕФА, за цветовите комбинации, които трябва да се избягват в мачовете, за да може и хората с цветна слепота да нямат проблеми с различаването на тимовете, което ще продължи и занапред.

Има обаче един детайл, който определено прави впечатление и той е свързан с изписването на имената на футболистите върху фланелките. Всъщност не всички отбори използват този елемент, като има сериозно разделение между това дали имената да са изписани на кирилица или латиница.

Екипи без имена

Цели 7 отбора от efbet Лига избраха да не изписват имената на своите футболисти върху екипите си. Трябва да отбележим, че в момента Берое все още играе със старата екипировка и не се знае какво ще е решението за новата, която се чака. Останалите обаче са ясни – Лудогорец, Локомотив Пловдив, Крумовград, Пирин, Славия и Хебър нямат имена върху екипите.

Местата, които по принцип се използват за имена, са оползотворени за рекламни надписи. Това най-вече се отнася за Локомотив Пловдив, Лудогорец и Славия, които са позиционирали лога на рекламодатели под и над номера. Хебър и Пирин са изписали имената на отборите си над номера, а Крумовград е с един рекламодател над номера.

В първия мач Берое имаше един рекламодател под номера, но все пак обръщаме внимание, че все пак старозагорци играят със старата екипировка. Очаква се Берое да промотира новата екипировка в домакинството срещу Арда.

Латиницата бие кирилицата

Резултатът в тази надпревара е 5:4 в полза на латиницата. Трябва да кажем, че вероятно логично изглежда участниците в Европа ЦСКА и ЦСКА 1948 да използват екипи, на които са изписали имената на играчите на латиница.

Всъщност миналата година ЦСКА 1948 подходи по друг начин и имената бяха на кирилица, но сега отборът на Атанас Рибарски ще направи първи сезон в Лигата на конференциите. Към тази група се причисляват отборите на Локомотив София, Ботев Враца и Черно море. Трите отбора нямат мачове в Европа, но въпреки това са използвали този вид изписване на имената на отборите.

На кирилица залагат 4 отбора. От години в Левски всички имена са с български букви. Същата е ситуацията в Ботев Пловдив, Етър и Арда.

Много красиво изпълнение на Хайнц донесе първа победа на ЦСКА през новия сезон в еfbet Лига

ЦСКА 1948 си направи спаринг с Пирин и загря за ФКСБ

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS