Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде специална пресконференция, в която коментира трансфера на Уатару Ендо от Щутгарт, както и моментното състояние на целия си състав. Германският специалист заяви, че е изключително щастлив от трансфера на Ендо.

„Наистина се радвам, че можем да обявим трансфера на Уатару Ендо. Аз съм от Германия, гледам много Бундеслигата, познавам го откакто беше в Щутгарт и го харесах от самото начало. Миналата седмица беше трудна. Можете или да се придържате към проблема, или да намерите решение. Ендо може да е нисък, но скача до тавана. Той е тактически много грамотен и има голямо сърце и желание", започна Юрген Клоп.

„Ендо е късно цъфтящ. Той се подобрява всяка година, откакто е на правилния футболен път. Когато дойде в Европа, не беше толкова лесно. Сега той има 50 мача за Япония и не знам колко за Щутгарт. На терена той се превръща в истинско чудовище. Следя Ендо от много време и се радвам, че е тук в Ливърпул“, заяви още Клоп.

Наставникът на Ливърпул говори и за провалените сделки за Мойсес Кайседо и Ромео Лавия, които тръгнаха по посока Челси: „Няма какво да се каже. Трансферният бизнес е такъв. Понякога се получава, понякога не".

„Липсваше ми „Анфийлд“, атмосферата. Сигурен съм, че хората са развълнувани да ни видят отново, така че нека използваме и това. Трябва да си готов, да се бориш и това е, което искам да видя", каза още той.

Клоп коментира реакцията на Салах след напускането миналия уикенд: „Това беше преди седмица. Той имаше супер тренировъчна седмица и се надявам, че ще успее да го приеме в мача. Освен това няма какво друго да кажа. Нищо друго не се е случило оттогава".

„Стефан Байчетич е наистина близо до завръщането си от контузия, но все още не е там, където трябва да е, за да тренира с групата. Наистина разчитаме на него”, завърши Юрген Клоп.

Официално: Ливърпул представи Ендо, ''самураят'' взе номера на Фабиньо

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS