Юрген Клоп съвсем разбираемо бе изключително щастлив след подновяването на договора му с Ливърпул, което ще го остави на "Анфийлд" до 2024 година.

Юрген Клоп преподписа с Ливърпул

Германецът сподели, че не се е притеснявал за бъдещето си, но е доволен, че казусът е разрешен, за да може да мисли единствени върху представянето на отбора. Той даде и заявка да превърне следващите години в "най-добрите в живота ни".

"Клубът искаше от известно време да говорим за подновяване, а аз реших, че има логика да го направим преди нещата да станат по-интензивни - не сега, бях напълно спокоен, но може би през лятото щяхме да започнем отново", започна Клопо.

"Новите играчи, които искаш да привлечеш, винаги питат 'Колко дълго ще остане мениджърът?' Искахме да избегнем това, така че е готово и съм много щастлив. Споразумяхме се за договора в един ден с много гадно време, но свикнах. Това е едно щастливо семейство."

"Пеп (Лайндерс), Петер (Кравиц, помощниците му б.р.) са много щастливи, че можем да сме част от това прекрасно пътешествие по-дълго. Знаем за всичко и в бъдеще ще има проблеми като тези в миналото, каквито имаме днес, но мисля, че има логика проблемите да решава някой, който познава клуба, а не друг човек."

"Усещам, че клубът е в добро състояние и имаме шанса да го развиваме. Има много вълнуващи неща, които предстоят с новата академия и може би новата трибуна. Но ще има и облачни дни и трябва да си там, за да взимаш решенията и да чувстваш отговорност за всички неща тук. Исках да го уточним и го направихме. Прекрасно!"

Ако изпълни договора, Клоп ще прекара 9 години в Ливърпул - най-дългият престой на мениджър от Боб Пейсли, който води мърсисайдци между 1974 и 1983. Така пък самият Клоп ще задмине по времетраене седемгодишните си престои в Майнц и в Борусия Дортмунд.

"Едната причина за подновяването на договора е, за да не говорим повече затова. В следващите три и половина години поне никой не трябва да говори затова. Ще видим какво ще се случи. Планът е да го направим най-хубавия период в животите ни."

"Не беше зле досега, но мислим, че можеше да бъде и по-добре, така че нека опитаме да го направим най-хубавият период в живота ни. Да се насладим на пътешествието."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS