Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е пропуснал погребението на майка си, тъй като няма право да напуска Великобритания. Майката на Клоп Елизабет почина на 81-годишна възраст. В разговор с вестник Schwarzwalder Bote Клоп отдаде почит на майка си, като каза, че „тя е означавала всичко за него“ и ще бъде планирано „прекрасно възпоменание“, когато пътуването бъде разрешено.

„Тя означаваше всичко за мен. Тя беше истинска майка в най-добрия смисъл на думата. Като благочестива християнка знам, че сега е на по-добро място“, каза Клоп.

За последно мениджърът на Ливърпул е посетил Елизабет в Германия на нейния 80-ти рожден ден. „Фактът, че не мога да бъда на погребението, се дължи на ужасните времена. Веднага щом обстоятелствата позволят, ще организираме проведем чудесно възпоменание, което е подходящо за нея“, каза още Клоп.

Той е роден през 1967 г. и е най-малкото от трите деца на Елизабет Райх и Норберт Клоп. Той има две сестри Стефани и Изолда.

Норберт умира след кратко боледуване през 2000 г. на 66-годишна възраст, само няколко месеца преди Юрген да намери първата си треньорска работа в Майнц.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS