В последните седмици голямата тема в цял свят е разпространяващият се коронавирус, който в по-тежки случаи води и до смърт. От спортна гледна точка вирусът води до доста отменени мачове и състезания, особено в Италия.

Във Великобритания вирусът все още не е довел до проблеми за спортния календар, но ръководството на Премиършип обяви препоръчителни мерки за клубовете.

Без ръкостискане, селфита и автографи – мерките на европейските клубове срещу коронавируса

След поражението от Челси за ФА Къп, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе попитан, дали е притеснен от разпространението на коронавируса, а отговорът на германеца определено бе запомнящ се.

Клопо заяви, че не разбира защо мнението по темата на един футболен мениджър трябва да е важно, след като той няма компетенция и знания по въпроса.

„Това, което не обичам в живота е, че мнението на един футболен мениджър е важно за сериозно нещо. Не го разбирам. Наистина не го разбирам. Ако ви попитам, вие сте в същата позиция като мен. Така че не е важно какво казват известните хора. Трябва да говориш за нещата по правилния начин“, заяви Клоп.

„Не хора без знание като мен да говорят за нещо. Хората със знания по темата ще говорят и ще кажат на хората направете това, направете онова и всичко ще е наред или пък не.“

„Но не футболните мениджъри, не разбирам това. Политика, коронавирус, защо аз? Аз нося шапка с козирка и имам неоформена брада!“, завърши Клоп.

Във Франция готови да отложат мачове от първенството

Коронавирусът удари и първи мач в Шампионска лига

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS