Клуб от пета дивизия на Португалия предложи на Буфон примамлив договор

dsport.bg

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон, който ще напусне Ювентус след края на сезона, получи необичайно предложение за договор от петодивизионния португалски футболен клуб Беленензеш. 

"Разбрахме, че търсите ново предизвикателство и сте готов да изслушате "луди и предизвикателни" предложения. Затова решихме да ви дадем нещо неустоимо - какво ще кажете за преместване в Лисабон и да ни помогнете бързо да се върнем на мястото си в португалския футбол, в Първа лига? Ние сме смирени, реалистични и честни".

"Искаме да ви предложим не пари, а възможност да свържете името си с друго предизвикателство, което само живите легенди като вас, с чувство за възможност, могат да приемат. Вече заемате видно място в историята на футбола, но тук можете да изкачите Олимп", обявиха от отбора.

"Определено ще включим в договора годишен пропуск до Музея на изкуството, архитектурата и технологиите и един семеен билет на седмица за посещение на Музея на автобусите, Паметника на откритието, Кулата Белем и Манастира Жеронимуш. Последните два се намират под закрилата на ЮНЕСКО като паметник от световното културно наследство на човечеството".

"Договорът ще включва и седмичен пакет от най-популярните португалски сладки, на които със сигурност можете да се насладите, без да променяте диетата си. Всичко е на пешеходно разстояние от стадион "Рестело". На него ще имате лична ложа за вашето семейство" се казва още в изявление на официалния сайт на клуба.

Беленензеш е един от най-старите клубове в Португалия, но се раздели с Беленензеш САД през 2018 година заради спор, изпадна в несъстоятелност и беше принуден да започне отново от дъното на португалската футболна пирамида. Клубът има една титла и три купи на Португалия в историята си.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още