Клубът по баскетбол на колички Черно море Тича търси още попълнения

Мариян Маринов: С много работа можем да задминем София- Балкан и Левски

Добри Атанасов Добри Атанасов

През уикенда приключи 5-ото държавно първенство по баскетбол на колички, в което след 4 години отново триумфира отборът на София-Балкан след успех над Левски на финала с 47-28. Варненският Черно море Тича не успя да се намеси в борбата за титлата, но според председателя на клуба Мариян Маринов тимът играе все по-добре от мач на мач. В интервю за Дарик радио и dsport Маринов заяви, че с много работа, тренировки и обиграване варненци ще успеят да се преборят със съперниците. Той говори за топреализатора Мартин Иванов, за нуждата от професионална количка за баскет на колички на стойност 4000 евро, за целите пред тима и необходимостта от нови желаещи да практикуват този спорт.  

"Във всеки един мач отборът се представяше все по-добре, независимо, че загубихме всичките срещи. Играта ни беше в постоянна възходяща линия, което е най-важното и най-радостното. 
Мартин е един от първите ни състезатели. В редиците на варненския клуб той е от 2010-2011-а година. С течение на годините той става все по-добър, като спокойно мога да твърдя, че от настоящите играчи в нашето първенство той е най-добрият. Национал е и е един от най-добрите реализатори в националния  отбор. Не е изявявал да продължава кариерата си в чужбина понеже има добре платена работа. Има си и семейство със съответните социални ангажименти.
Баскетболът на колички го практикуваме в зала "Христо Борисов". Огромен проблем е намирането на състезатели. Всяка събота и неделя от 11:00 часа са ни тренировките там. Желаещите да се запишат и да практикуват този спорт могат да ни намерят там. През останалото време мога да се обърнат към треньорите в БК Черно море Тича, които са постоянно в залата. С удоволствие ще представим възможност на желаещите да гледат, както и да се присъединят към тренировките на отбора. 
Преди 4 години от министерството на спорта и родната федерация закупиха колички, но предвид повишаването на класата ни, би било добре най-добрите ни състезатели като Мартин Иванов да имат професионална количка, като една такава струва от порядъка на 4000 евро. Имаме кампания за набиране на средства. Ще бъдем безкрайно благодарни на всеки, който желае да помогне. 
Вярвам, че можем да се преборим с тимовете на София Балкан и Левски. Това е въпрос на обиграване и тренировки. В колективен спорт е много важно играчите да взаимодействат правилно, да се усещат на терена, което при нас все още куца и ни е слабото място. С Работа ще успеем да настигнем и задминем тяхното ниво”, коментира Мариан Маринов.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук